Megkezdi az erőszakos frissítést a Microsoft

windows 11 laptop notebook számítógép computer
Fotó: Windows / Unsplash
Vágólapra másolva!
Kötelező lesz átállni az éppen legújabb Windows 11-re.
Vágólapra másolva!

Újból emlékeztette a modern számítógépeket használókat a Microsoft, hogy a szabad akarat manapság csak illúzió, megkezdi a Windows 11 eredetileg kiadott 21H2 és a tavalyelőtt befutott 22H2 főverzióját használó PC-k erőszakos frissítését a rendszer éppen legújabb 23H2 kiadására.

A Windows 11 eredeti 21H2 kiadásának Home és Pro változatai már elveszítették a terméktámogatásukat, míg az Enterprise, az Education, továbbá az IoT Enterprise változatok most októberben kapnak utoljára biztonsági frissítéseket. A 22H2 főverzió Home és Pro kiadásai szintén az életciklusuk legvégén járnak, októberben jön hozzájuk utoljára összegző frissítés.

Emiatt a Microsoft az idén októberi hibajavító kedd után megkezdi az összes olyan 21H2 és 22H2 főverziójú Windows 11-es számítógép erőszakos frissítését a tavalyi 23H2 kiadásra, amelyeket nem állnak rendszergazdai felügyelet alatt.

Az erőszakos frissítésnek köszönhetően egyrészt funkciók tekintetében újabb Windows 11 kerül az érintett számítógépekre, másrészt pedig ami ennél fontosabb, hogy biztonsági frissítéseket kapó változat fut majd rajtuk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!