Egy tönkrement akku miatt nem tud járni a lebénult férfi

Vágólapra másolva!
Az elmúlt tíz évben egy méregdrága, motorizált vázban lépkedett.
Vágólapra másolva!

Mára szinte minden modern embernek okoztak anyagi kárt a javíthatatlan elektronikai eszközök, de a korábban zsokéként dolgozott Michael Straight sérelme a döntő többségén biztosan túltesz. A férfi egy lovas baleset során deréktől lefelé lebénult, ám százezer dollárért vásárolt egy ReWalk Personal motorizált vázat, ezzel az elmúlt tíz évben mégis sikerült 371 ezer lépést sétálnia.

Michael Straight
Michael Straight csak a motorizált vázával képes járni, a gyártó a jobbra látható akkut nem hajlandó kicserélni
Fotó: Michael Straight / 404 Media

A jelenlegi árfolyamon olyan 35 millió forintos segédeszköz szeptemberben használhatatlanná vált, miután végleg megadta magát a vezérlésére használt, karórára hasonlító kiegészítőben az akkumulátor. Straight nem aggódott a helyzet miatt, ám a gyártó ügyfélszolgálata közölte vele, hogy az öt évnél régebbi termékeket semmilyen szín alatt sem hajlandó javítani a cég, gyakorlatilag vegyen magának egy teljesen új vázat.

Miközben csak egy néhány dolláros akkut kellene kicserélni, hogy újból a megszokott módon működjön a meglévő.

Egyelőre nem világos, hogy mi fog történni, természetesen felmerült az akku saját szakállra való kicserélésének az ötlete, ami nem is nehéz feladat. A problémát az jelenti, hogy eddig nem sikerült közvetlen pótalkatrészt szerezni, de a mostani publicitást követően nem lenne meglepő, ha hozzáértők jóvoltából megoldódna a probléma, még ha nem is hivatalos pótalkatrésszel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!