Ez a férfi 37 éven át használta ugyanazt a mikrosütőt

Vágólapra másolva!
Esztétikai hibákon kívül semmi baja sincs, most múzeumba került. A mikrosütőt 1986-ban vásárolták.
Vágólapra másolva!

Néhány évtizeddel ezelőtt a háztartási gépek, mint például a mikrosütők, nem csak egyszerűbbek voltak, de a gyártóik jelentősen jobban megbecsülték a vevők nehezen megkeresett pénzét, nem állt szándékukban gyengére tervezett konstrukciókkal és a pótalkatrészek extrém túlárazásával pár évente új eszközöket vetetni velük.

Erre most a Samsung szolgált a legújabb példával, a vállalat dél-koreai innovációs múzeumának legújabb tagja egy vintage kategóriába tartozó, MW5500 mikrohullámú sütő. A fa borítású, exportra gyártott sütőt a szöuli gyógyszerészeti főiskolán oktató Kim Kyu-won adományozta a múzeumnak, a férfi 1986-ban vásárolta az Egyesült Államokban, röviddel a házasságkötése után, épp a Harvard Egyetemen tanult.

Azokban az időkben a legtöbb háztartási gép amerikai vagy japán volt. Nagy büszkeség töltött el, mikor megláttam a Samsung logót az áruházban, azonnal meg is vettem

– emlékezett vissza a mikrohullámú sütőjével való első találkozására.

„37 éven át használtuk bármiféle meghibásodás nélkül, még az izzót sem kellett kicserélni benne” – mesélte Kyu-won. A férfi és a felesége azt tervezték, hogy negyven éven át fogják használni az eladományozása előtt a mikrosütőt, ám a társa 2022-ben váratlanul meghalt, most pedig úgy döntött, hogy idő előtt lemond róla a múzeum javára.

A Samsung rágravírozta a férfi és a felesége nevét a múzeum adományozóit listázó táblára, ezzel megköszönve a kapott tárgyat és a céggel szembeni lojalitásukat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!