Nagy szoftverfrissítést kapott az IKEA Dirigera hub

Vágólapra másolva!
Mostantól a Matter szabványú kütyükkel is képes kommunikálni.
Vágólapra másolva!

A tavaszi bejelentését követően végre befutott a kedvező ára miatt világszerte népszerű IKEA Dirigera okosotthonos vezérlőhub eddigi egyik legfontosabb szoftverfrissítése. Ugyan a vállalat egyre sokasodó okosotthonos eszközeinek a használatához nem kötelező hubot vásárolni, de a Dirigera lehetővé teszi azok interneten keresztüli távoli ellenőrzését és használatát az IKEA Home mobilappon keresztül.

ikea home
AZ IKEA Home appon át érhetőek el a Dirigera hubhoz csatlakoztatott kütyük
Fotó: IKEA

Az IKEA okosotthonos hubjai mindig is nyitottak voltak a más márkáktól származó eszközökkel való együttműködésre, egyedi integrációkon keresztül az Amazon, az Apple, továbbá a Google ökoszisztémáihoz tartozó eszközökkel is tudtak kommunikálni.

Most tovább bővült a lehetőségek köre, a Dirigera legújabb szoftverfrissítésétől elérhetővé vált a Matter szabvány támogatása is.

A hosszas késést követően tavaly terjedni kezdett Matter egy iparági szabvány kommunikációs protokoll az okosotthonos eszközök számára. Lehetővé teszi azt, hogy a vevők márkától teljesen függetlenül építhessék ki az okosotthonos rendszereiket, teljesen kompatibilissé teszi egymással az eltérő márkák kütyüit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!