Olcsóbbá tenné a potyázók utáni fizetést a Netflix

Vágólapra másolva!
Nagyon kellemetlen lesz a vendégek számára, ha spórolni kezd rajtuk a házigazda. De bizonyos országokban reklám nézegetésével olcsóbb lehet a potya-Netflix.
Vágólapra másolva!

Mostanra világszerte lecsapott a jelszavukat másokkal megosztókra a Netflix. Akit azon kap, hogy illetéktelen személyeknek biztosít hozzáférést a szolgáltatáshoz, az vagy kiteszi a potyautasok szűrét a fiókjából, vagy pótdíjat fizet utánuk, az utóbbi itthon vendéghelyenként 1190 forintos felárat jelent.

netflix
A jelszómegosztó felhasználók kapnak egy kis engedményt a Netflixtől.
Fotó: Venti Views / Unsplash / https://unsplash.com/photos/white-and-black-concrete-building-during-night-time-lI7dlA5VBp8

A vállalat most néhány piacon új kísérletbe kezdett, bevezetett egy reklámokkal megtámogatott, cserébe olcsóbb pótdíj-opciót. Ez itthon nem érhető el, de például Németországban igen, ott vendéghelyenként alapvetően 4,99 euró a pótdíj, míg a reklámokat mutogató új lehetőség 3,99 euróba kerül.

A házigazda az olcsóbb lehetőséget választva vendéghelyenként havi 1 eurót spórol, ami nem mondható jelentős összegnek. Viszont a vendégek onnantól kezdve kénytelenek lesznek reklámokat tolerálni a Netflix használata közben, azaz drámaian rosszabb lesz a felhasználói élményük.

Ennek megfelelően az új pótdíjas lehetőség kissé értelmetlennek tűnik, hiszen aki egyáltalán hajlandó családtagok és barátok számára kifizetni a Netflix díját, az jó eséllyel nem fukarkodik majd ekkora összegen.

Kapcsolódó érdekesség, hogy szeptember elején nagyot drágult itthon a Netflixszel rivális Amazon Prime Video, ebben tekinthető meg a Fallout-sorozat is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!