Ritka menők lettek az évfordulós PS5 konzolok

Vágólapra másolva!
A felár helyett a limitált darabszám teheti nehézzé a beszerzésüket. Viszont PS5 és PS5 Pro is kapható lesz ilyen kiadásban.
Vágólapra másolva!

Az év végén ünnepli az első PlayStation piacra dobásának harmincadik évfordulóját a Sony, a kerek jubileum alkalmából pedig olyan limitált kiadású PS5 és PlayStation 5 Pro gépeket dob majd piacra, amelyek esztétikailag megidézik a legendás első modellt. Természetesen a kontrollerekhez hasonló kiegészítők is elérhetőek lesznek 30th Anniversary Edition dizájnnal, ezek ráadásul külön is piacra kerülnek, nem csak a különleges konzolokkal egybecsomagolva lesznek kaphatóak.

sony playstation 5 ps5 pro
A PS5 és a PS5 Pro is elérhető lesz 30th Anniversary Edition kiadásban, azonban csak a nagyon véges készletek erejéig.
Fotó: Sony

A 30th Anniversary Edition gépek és kiegészítők bejelentésekor a Sony nem beszélt a termékek árairól, noha többek közt az USA-ban még 2024. szeptember 26-án elindítja az előrendelésüket, a forgalmazásuk kezdete pedig 2024. november 21-én esedékes.

Nemcsak a PS5, de a kontroller is megvásárolható lesz

Most a Dealabs előállt az állítólagos árak egy részével. A kiadvány szerint PS5 Digital Edition különleges változata 50 dollár felárral 499,99 dollárba kerülhet, míg az ünneplős DualSense kontrollerre 5 dollár plusszal 79,99 dolláros árcédulát ragaszthat a Sony. 

Európában potenciálisan 520 és 80 euró lesz a termékek ajánlott ára.

Ennek megfelelően a 30. évfordulós dizájnnal ellátott konzolok és kiegészítők felára várhatóan nem lesz túlságosan nagy, a termékek iránt komolyan érdeklődőket inkább a rendkívül limitált darabszám hozhatja lehetetlen helyzetbe. 

A PS5 Pro esetében konkrétan tudni lehet, hogy világszerte csak 12 300 darab kerül majd belőle kereskedelmi forgalomba.

Kapcsolódó érdekesség, hogy a hírek szerint lassan kezdetét veheti a PlayStation 6 fejlesztése, így a jövőben is lesz mire költeniük a PlayStation-rajongóknak, ha a különleges PS5-ből nem is tudnak majd szerezni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!