Gyalázatosan viselkedtek a netes streamerek

gamer gaming játékos videojáték
Fotó: Samsung Memory / Unsplash
Vágólapra másolva!
Szabályosan zaklatták a TwitchCon résztvevőit a Kick egyes arcai.
Vágólapra másolva!

Az élő közvetítéses Kick szolgáltatás mostanra hírhedt arról, hogy szándékosan teret enged a tűrhetetlen viselkedésük miatt a piacvezető Twitchről kitiltott streamereknek. Olyan figurákra kell gondolni, akik például élő adásban gyorshajtva rázzák le a rendőröket, vagy a közvetíthető tartalomért ételfutárnak állnak és agresszíven borravalót próbálnak kicsikarni másokból.

ice poseidon streamer
Az Ice Poseidon néven futó streamer nemrég azt hazudta a beteg ételrendelőnek, hogy csak további 7 dollárért viszi fel az ajtajához az ételt, mert rákos
Fotó: Ice Poseidon / Kick

A Kick egyes streamerei a hétvégén újból alulmúlták magukat, szintén tartalomért két napon keresztül szó szerint zaklatták TwitchCon San Diego rendezvényre kilátogatott streamerkollégákat és a közönségüket. A TwitchCon elsősorban közönségtalálkozó, a szolgáltatásban közvetítő influenszerek különböző beszélgetős paneleken vesznek részt, váltanak pár szót a közönségükkel, holmikat dedikálnak számukra.

Az általában remek hangulatú eseményt most alaposan tönkretették a Kick streamerei, például az egyikőjük puszilgatással szexuálisan zaklatta nmplol-t és Wake Wildert, míg az itthon is ismertebb xQc-t verbálisan zaklatták, szinte el kellett szaladnia az őt sértegető kickesek elől. 

Extra Emily sem járt jobban, több ízben követték és háborgatták, a testi épségét féltve próbálta lerázni a zaklatóját.

Fizikai erőszak is volt, a Twitchen közvetítő Erobb összeverekedett a kickes DariusIRL-lel, miután az utóbbi folyamatosan a volt barátnője megcsalásával vádolta. Erobb szégyelli a helyzetet, elszakadt a cérnája a zaklatótól, állítása szerint dühíti, hogy a „lúzer” megkapta, amit ki akart csikarni belőle. DariusIRL még nem döntötte el, hogy feljelenti-e a twitches személyiséget az incidens miatt.

Hírünk írásáig a Twitch nem reagált a rendezvényén kibontakozott incidensekre, pedig kénytelen lesz valamit kitalálni, hogy ne ismétlődjenek meg újból a hétvégén látott, gyalázatos jelenetek. A Kick ügyvezetője reagált, állítása szerint számos felhasználói fiókot felfüggesztettek az incidensek miatt, továbbá felülvizsgálják a szolgáltatás élő közvetítésekre vonatkozó szabályzatát. Állítása szerint néhány problémás felhasználó tettei nem reflektálnak a Kick egészére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!