A hűtők belső dekorálása az új trend a TikTokon

lynziliving
Eltérő okokból, de nem mindenkit győzött meg a hűtődekorálásos TikTok-trend
Fotó: Lynziliving / TikTok
Vágólapra másolva!
Szakértők szerint egészségügyi okból is aggályos az elképzelés.
Vágólapra másolva!

Megint sikerült olyan divatot kitalálni a TikTokon, amely a döntő többségnek magától soha nem jutott volna az eszébe, az új őrület a hűtők belsejének a dekorálása. Az angolban „fridgescaping” névre keresztelt jelenség lényege, hogy a hűtőkbe helyezett élelmiszerek esztétikusan kis tálkákba és tartókba vannak válogatva, ezen túlmenően pedig szobrokhoz, virágokhoz, tükrökhöz, LED-csíkokhoz hasonló, oda nem illő tárgyak is kerülnek melléjük.

@rebeccathrifts Heard we’re now decorating our fridges. Thought I’d try my hand at fridgescaping using thrifted items! It’s giving brrrrrr- bridgerton! 🥶 #fridgeorganization #fridgescape ♬ Concerto No. 2 in E major, Op. 8, RV 269, "Summer": III. Presto. Tempo Impettuoso d'Estate - Baroque Festival Orchestra & I Musici Di San Marco

A fridgescaping messze nem az eddigi legártalmasabb tiktokos trend, a kritikusai leginkább felesleges időfecsérlésnek tekintik, plusz rossz koncepció esetén az ételekhez való hozzáférést is megnehezítheti a sok dekoráció.

Többek közt a közösségi médiában egymillió követővel rendelkező Laura Mountford otthontakarítási szakértő sem lelkesedik az ötletért.

Szép és jó, hogy milyen cuki lett, de nem fog értéket hozzáadni a hétköznapi életedhez, továbbá nem fog sokáig tartani

– véleményezte a trendet. Viszont hozzátette, hogy a hűtőjüket dekorálók talán gyakrabban takarítják ki a gép belsejét, ami mindenképp előnyös.

Mountfordon túlmenően az angol élelmiszerbiztonsági hivatal sem akadt rá a fridgescapinget hirdetők horgára. Az ügynökség szerint semmit sem érdemes betenni a hűtőbe, aminek nincs ott a helye, részben mivel a hűtőidegen tárgyakról baktériumok, egészségre káros anyagok kerülhetnek az ételekre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!