Legalább egy mobilra már telepíthető az Android 15

Vágólapra másolva!
Nem a Google vagy a Samsung adta ki elsőként a rendszert.
Vágólapra másolva!

Szeptember elején elkészült az Android 15 alaprendszer első végleges kiadása, azonban egészen eddig stabil formában egyetlen mobilra sem volt elérhető. Arról volt szó, hogy október során elsőként a Google Pixelek kapják majd meg, másodikként pedig potenciálisan a Samsung kezdheti meg a terjesztését, bár némi meglepetésre az utóbbi továbbra sem adott ki nyilvánosan tesztelhető változatot az Android 15 + OneUI 7.0 kombinációból.

Most teljesen váratlan fordulat történt az ügyben, internetes beszámolók szerint világelsőként a kínai Vivo kezdte meg az Android 15-alapú FunTouchOS 15 rendszerének terjesztését. A gyártó nem tett bejelentést az ügyben, így a részletek nem ismertek, de a vivo X Fold3 Pro Indiában forgalmazott kiadására biztosan megjelent a nagy rendszerfrissítés.

Korábban arról volt szó, hogy a Vivo elsőként a Fold3 Pro, az X100 Pro, továbbá az X100 mobiljaira adja ki az új rendszert, várhatóan október közepétől.

A frissítés leírása szerint a FunTouchOS 15 fejlesztésekor rengeteg vizuális reszelés mellett a fejlesztők a kezelőfelület simább működésére és a gyorsabb appindításra helyezték a hangsúlyt, a korábbinál akár 15%-kal gyorsabban is betöltődhetnek az alkalmazások.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!