Áttörést hozott a Windows 11 használatában az augusztus

windows 11 microsoft laptop notebook számítógép
Fotó: Windows / Unsplash
Vágólapra másolva!
Átvette az elődjétől a piacvezető pozíciót a gamer számítógépeken.
Vágólapra másolva!

Közel három évvel a Windows 11 eredeti kiadását követően végre durroghatnak a pezsgők a Microsoftnál, sikerült mérföldkövet elérni a rendszer elterjedtsége terén. A Steam augusztusi hardveres és szoftveres felmérése alapján a nyár utolsó hónapjában a Windows 11 átvette a vezetést a digitális játékboltban, már a gamerek 49,17 százalékának a számítógépén futott.

A piacvezető pozíciót havi szinten 3,36% növekedéssel érte el a Windows 11, mindeközben augusztus során a Windows 10 használata 47,09 százalékra (-3,07%) csökkent. Nem meglepő, hogy Windows 11 elsőként pont a gamer számítógépeken győzte le az elődjét, ezek a nagy átlagnál modernebb hardverek, így nagyobb arányban frissíthetőek ingyen az újabb rendszerre, vagy éppen már gyárilag azzal érkeztek.

A nagy képet nézve viszont a Microsoft továbbra is óriási bajban van, csak a windowsos számítógépeket tekintve a StatCounter szerint augusztusban 64,17%-kal volt piacvezető a Windows 10, míg a gépek 31,62%-án futott Windows 11.

A netezésre aktívan használt windowsos számítógépek kétharmadán még Windows 10 fut.

A Windows 11 piaci részesedése az elmúlt hónapokban újból lassú, de folyamatosan növekvő pályára állt. Viszont a fenti állapot továbbra is borzasztó annak fényében, hogy a tervek szerint jövő ősszel megszűnik a Windows 10 ingyenes terméktámogatása, onnantól csak fizetős rendszerben járnak majd hozzá a biztonsági frissítések.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!