Gyorsulhat a reklámok átugrása a YouTube-on

mobilozás okostelefon közösségi média mobilnet
Fotó: Brooke Cagle / Unsplash
Vágólapra másolva!
Nem ingyen, és a youtuberek sem feltétlenül fognak örülni ennek.
Vágólapra másolva!

A YouTube Premium havidíjas előfizetés messze legfontosabb előnyét a reklámmentesítés jelenti, azonban ez kizárólag a videómegosztó által beszúrt hirdetésekre vonatkozik. Az említésre méltó közönséggel rendelkező csatornák esetében a natív szponzori blokkok is megszokottak, ezekhez semmi köze sincs a YouTube-nak, az alkotók és a hirdetők egyéni megállapodása alapján kerülnek be a videókba.

Most úgy tűnik, hogy a YouTube ezeknek az átugrását is megkönnyítheti a Premium-előfizetéssel rendelkezők számára, amennyiben képes megállapítani, hogy pontosan hol találhatóak a natív szponzori blokkok a mozgóképekben.

A beszámolók szerint mobilokon úgy működik a gyors átugrás, hogy a videó szponzorblokkjának elindulását követően duplán kell koppintani a kép jobb szélére, erre megtörténik az ilyenkor megszokott tíz másodperces előreugrás, mellette pedig feltűnik az új átugrás gomb.

Erre a gombra rányomva megtörténik a szponzori blokk teljes hátralévő részének az átugrása.

Egyelőre nem világos, hogy a szponzori blokk gyors átugrásának a lehetőségét jelenleg csak teszteli a YouTube, vagy megkezdődött a hullámokban való elérhetővé tétele. Az is remek kérdés, hogy mennyire örülnek az ötletnek a youtuberek és a szponzoraik, bár jó eséllyel a többség az új gomb nélkül sem üli végig a blokkokat, manuális előretekeréssel átugorják azokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!