Lehúzta a rolót az Apple önvezető autós programja

Vágólapra másolva!
Lemondott az önvezető kocsik teszteléshez szükséges engedélyéről.
Vágólapra másolva!

Idén februárban feladta a saját autó tervezését az Apple, beismerte a Project Titan kezdeményezésének a kudarcát. Az eredeti célt egy kormánykerék nélküli, tisztán önvezető elektromos autó kifejlesztése jelentette, ám közel egy évtizednyi szenvedés és több milliárd dollárnyi elégetett pénz ellenére még egy működőképes prototípus elkészítéséig sem jutott el a vállalat.

rivian r1t elektromos autó
Úttalan utakon is boldogulhat a Rivian R1T
Fotó: Wes Hicks / Unsplash

Az Apple Car ügyében legutóbb május elején történt fejlemény, akkoriban arról szóltak a pletykák, hogy a cég összeállhat egy meglévő autógyártóval a saját kocsi elkészítése érdekében, a Rivian neve merült fel lehetséges partnerként.

Nem tudni, hogy az elmúlt olyan fél évben mi történt az ügyben, azonban az Apple 2024. szeptember 25-én csendben kérvényezte az önvezető járművek közúti teszteléséhez szükséges engedélyének visszavonását a kaliforniai közlekedési hatóságnál, az pedig két nappal később eleget is tett a kérésnek.

Az önként visszavonatott engedély 2025. április 30-án járt volna le.

A fejleményből ítélve ha össze is áll egy autógyártóval az Apple, akkor a közös járműben nem lesz benne az éveken át fejlesztett önvezető rendszere.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!