Ezek most a világ legjobb USB-kábelei

Vágólapra másolva!
Az egyik a 80 Gbps adatátvitelt és a szupergyors töltést is támogatja.
Vágólapra másolva!

A japán Elecom jóvoltából még idén piacra kerülnek a világ első USB4 2.0 minősítéssel rendelkező USB kábelei. A termékek előreláthatóan december közepétől lesznek kaphatóak, bár a kezdetekben csekély vevői érdeklődésre számíthatnak a kereskedők, így feltehetően nem törik majd magukat, hogy a lehető leggyorsabban elérhetőek legyenek a kínálatukban az újdonságok.

elecom usb4 kábel
Várhatóan számítógépes alaplapok fogják elsőként támogatni az USB4 2.0 szabványt, jelenleg nem használhatóak ki maradéktalanul az új kábelek képességei
Fotó: Elecom

Az Elecom első körben két kábelt mutatott be, az egyik teljes mértékben kihasználja az USB4 2.0 lehetőségeit, így a 80 gigabites (10 GB/s) adatátviteli sebességet és a 240 wattos töltést is támogatja. A másik modell szintén 80 gigabites, azonban töltésre csak 60W teljesítményig használható.

A csúcskategóriás USB-kábelek árait egyelőre nem árulta el a gyártó, de biztosan nem lesznek olcsó mulatságok. Ettől függetlenül jelenleg a legnagyobb gondot az jelenti, hogy nincsenek még az USB4 2.0 szabvánnyal kompatibilis termékek a piacon, így az új kábelek képességei jelenleg csak részlegesen, az előző verziós USB-szabványok képességei által behatárolt mértékben használhatóak ki.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!