Befejeződhet a legerősebb NVIDIA GeForce gyártása

nvidia geforce rtx 4090 videokártya
Lassan befejeződhet a teljesítménye mellett a leolvadó áramcsatlakozójáról is emlékezetes NVIDIA GeForce RTX 4090 gyártása
Fotó: NVIDIA
Vágólapra másolva!
Nem kell megijedniük a tehetős vevőknek, lesz helyette jobb.
Vágólapra másolva!

Hamarosan végre felkavarja majd az állóvizet az AMD-Intel-NVIDIA hármasfogat a grafikus vezérlők piacán, a következő hónapokban a vállalatok elindítják a következő generációs Radeon, Arc, továbbá GeForce videókártyák piaci bevezetésének a folyamatát.

Ellátóláncbeli források szerint az NVIDIA most megkezdte a készülődést a Blackwell kódnevű grafikus processzort használó első termékek kiadására. Ennek keretében a kártyagyártó partnerek októberben tudnak utoljára a GeForce RTX 4090 / 4090D videókártyákon használatos GPU-kat vásárolni, novemberben pedig az RTX 4080 SUPER chipje is búcsúzik.

Az új Blackwell architektúrás lapkák elsőként a legdrágább GeForce asztali számítógépes videókártyákon lesznek elérhetőek, a hírek szerint teljesítmény és hatékonyság terén is jelentős előrelépéseket hozhatnak. Az AMD nem is kíván konkurenciát állítani számukra, a következő generációs Radeonok az ár-érték arányukkal próbálnak majd hódítani a középkategóriában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!