Ijesztő hiba jelent meg a Google fizetési rendszerében

nfc mobilfizetés érintés nélküli fizetés
Fotó: Jonas Leupe / Unsplash
Vágólapra másolva!
Rejtélyes e-mailek alapján többen azt hitték, hogy meghackelték a fiókjaikat. A Google most magyarázkodik.
Vágólapra másolva!

Nem csak az érthetetlenül pénzeket levonogató Apple Pay háza táján akadnak néha műszaki problémák, internetes beszámolók alapján a múlt hét közepén az itthon Google Wallet néven futó Google Pay fizetési rendszer is megvadult.

A rendszerhiba áldozatai értesítő e-maileket kaptak, hogy új bankkártyák lettek hozzáadva az internetes és mobilos fizetésre használható Google Pay-hez. 

Ilyet ők nem tettek, így rögtön azt feltételezték, hogy talán bűnözők férhettek hozzá illetéktelenül a Google-fiókjukhoz. 

Ez rémisztő, hiszen egyrészt érvényes bankkártyák vannak mentve a fiókjaikba, másrészt hackelés esetén a támadó hozzáférhet a Gmail levelezésükhöz, a Drive felhőtárhelyükhöz, a Google Fotókba mentett tartalmaikhoz.

Tüzetesebb vizsgálatot követően többen észrevették, hogy a Google-fiókjaikhoz hozzáadott ismeretlen bankkártyák már lejártak, ami tovább fokozta a rejtélyt.

Több napnyi hallgatást követően a Google szombaton reagált a helyzetre, egy tájékoztató e-mailt küldött a potenciálisan érintett személyeknek, miszerint egy mostanra megoldott műszaki hiba miatt lettek ismeretlen kártyák hozzárendelve a felhasználói fiókjukhoz. Az okozott kelletlenséget sajnálja, és meg tudja erősíteni, hogy nem történt illetéktelen hozzáférés a felhasználói fiókokhoz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!