Ingyenes videójáték készült az iskolai lövöldözésről

the final exam
Pillanatkép a The Final Exam játékból
Fotó: Change The Ref
Vágólapra másolva!
Az egyik áldozat szülei állnak a szokatlan projekt mögött.
Vágólapra másolva!

Továbbra sincs törvényi megoldás az egyesült államokbeli iskolai lövöldözések számának csökkentésére, a fegyvertartási szabályok szigorítása kulturális okokból és a fegyverlobbi tevékenysége miatt állandóan falakba ütközik. Az áldozatok hozzátartozói ettől függetlenül nem adják fel, a fiukat egy iskolai lövöldözés során elveszített Manuel és Patricia Oliver a Webcore Games segítségével egy tíz perc alatt végigjátszható, ingyenes számítógépes játékkal próbálják felhívni a figyelmet a törvényszigorítások szükségességére.

A The Final Exam című alkotásban egy lövöldöző elől menekülő diákot alakítanak a játékosok. A lineáris és interaktív élményben nem láthatóak áldozatok és nincs vér, csak sikolyok és lövések szűrődnek be a háttérből. A lövöldöző egy párszor felbukkanó, homályos figura. A játékosoknak időben meg kell találniuk az épületből való kiutat, ha pedig közel jár a lövöldöző, akkor minijátékkal kontrollálniuk kell a légzésüket, hogy az ne vegye őket észre.

A játék mögött álló szülők 2018-ban veszítették el a fiukat egy iskolai lövöldözésben, a 17 éves Joaquin Oliver a floridai Parklandban található Marjory Stoneman Douglas Középiskolában tanult.

Az esemény az Egyesült Államok eddigi legtöbb halálos áldozatot követelt iskolai lövöldözésének bizonyult, az intézmény akkoriban 19 éves egyik diákja volt az elkövető. Az ámokfutása során Nikolas Cruz tizenhét embert ölt meg és ugyanennyit megsebesített, a bíró tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!