A Mastercard az okoseszközökkel való fizetésre buzdít

apple watch se okosóra
Apple Watch SE
Fotó: Clément Lauwaert / Unsplash
Vágólapra másolva!
Az kosórákkal, okostelefonokkal való fizetést népszerűsíti a legnagyobb kártyakibocsátó. A Mastercard legújabb kampánya a kényelemről és a biztonságról szól.
Vágólapra másolva!

A Mastercard legújabb kampánya az okoseszközökkel - például okosórákkal és okostelefonokkal - történő érintésmentes fizetések előnyeit helyezi középpontba. A kampány célja, hogy növelje a mobil- és viselhető fizetési megoldások elfogadottságát Magyarországon, ahol a digitális fizetések egyre elterjedtebbek. 

samsung galaxy watch4 okosóra smartwatch mastercard
Az okosórák legtöbbjével fizetni is lehet. A Mastercard szerint pedig ez biztonságos is.
Fotó: Samsung

Gyorsaság és kényelem 

Az érintésmentes fizetés egyre nagyobb szerepet kap a modern életvitelben, hiszen nem csak gyors és kényelmes, de biztonságos is. Magyarországon a kártyaterminálok több mint 95%-a támogatja az érintésmentes fizetést, így az okoseszközök használata a kártyaelfogadó kereskedők széles körében lehetséges. 

Számos olyan helyzet adódhat a mindennapokban, amikor különösen előnyös, hogy nem kell magunknál tartani a fizikai kártyát vagy a pénztárcánkat: 

  • Sportolás közben: Futás vagy edzés során nem praktikus pénztárcát vagy kártyát magunkkal vinni. Egy okosóra segítségével könnyedén és gyorsan fizethetünk például egy frissítő italért. 
  • Utazáskor: Külföldi utazások során biztonságosabb és kényelmesebb, ha nincs nálunk nagy mennyiségű készpénz. Az okoseszközökkel bármikor fizethetünk az elfogadóhelyeken, és nem kell aggódnunk a pénztárcánk elvesztése miatt. 
  • Bevásárlás: Amikor csak egy gyors bevásárlásra ugrunk be a boltba, elegendő az okostelefonunk, nem szükséges magunkkal vinni a pénztárcát. 
  • Szórakozás: Koncerteken, fesztiválokon vagy egyéb rendezvényeken szintén előnyös, ha nem kell pénztárcát magunkkal vinni. Az érintésmentes fizetés gyorsabb, így több időt tölthetünk a szórakozással. 

Biztonság és megbízhatóság 

A Mastercard kampányának központi üzenete a mobil- és viselhető fizetési megoldások biztonsága. Az okoseszközökkel történő fizetés során egy plusz védelmi réteg is bekerül a tranzakciós folyamatba: egy biztonsági eljárás során a valódi kártyaadatokat egyedi, egyszer használatos kódokkal (úgynevezett tokenekkel) helyettesítik, amelyeket a fizetési tranzakciók során használnak. Ezek a kódok a fizetési folyamat részeként jönnek létre, és a kártya számát, lejárati dátumát, valamint a biztonsági kódot helyettesítik. Ennek az eljárásnak köszönhetően a valódi kártyaadatok nem kerülnek átadásra vagy tárolásra az eladónál, ami jelentősen csökkenti az adatlopás és a visszaélés kockázatát. 

Edukáció és a jövő digitális fizetései a Mastercardtól

A kampány célja nemcsak a digitális fizetések előnyeinek bemutatása, hanem a bizalom növelése is a technológia iránt. „A digitális fizetések ma már a modern életvitel szerves részei. A Mastercard célja, hogy mindenki számára elérhetővé és biztonságossá tegye ezeket az innovatív megoldásokat. A kampányunkkal szeretnénk a mobilfizetések népszerűségét tovább növelni Magyarországon” – mondta el Szalkai Réka, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős marketingigazgatója. 

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!