Több Windows támogatása is megszűnt

Vágólapra másolva!
Ezzel párhuzamosan 118 sebezhetőséget javított a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Menetrendszerűen befutottak a Microsoft havi rendszeres hibajavításai a támogatott termékeihez. A 2024. októberi hibajavító kedden a vállalat összesen 118 sérülékenységet szüntetett meg a Windowshoz és az Office-hoz hasonló szoftverekben, ezek közül három kapott kritikus besorolást, távoli kódfuttatást lehetővé tevő sérülékenységekről van szó.

windows update
Száznál is több sebezhetőséget szüntetett meg a 2024. októberi patch kedden a Microsoft
Fotó: Origo

A szokásosnak megfelelően olyan sérülékenységeket is javított a Microsoft, amelyek műszaki leírásai már szabadon elérhetővé váltak. Októberben öt nulladik napi hibát orvosoltak a cég programozói, közülük kettőt pedig már aktívan használnak is a hackerek.

A Windows 10 és a Windows 11 támogatott változatait használóknál pár napon belül automatikusan települni fognak a most kiadott hibajavítások, de a Gépház alkalmazás Windows Update részében egy manuális frissítéskereséssel kikényszeríthető az azonnali installációjuk.

Végül a most kiadott javításokkal párhuzamosan a Windows 11 több régebbi főverziójának a támogatása is megszűnt, ezek a megszokott módon használhatóak maradnak, de nem kapnak többé biztonsági frissítéseket.

A fogyasztókat a Windows 11 2022 Update (22H2) Home és Pro kiadásainak a nyugdíjazása érintheti, de a használóik az említett Windows Update segítségével ingyen átállhatnak egy újabb főverzióra.

Emellett a Windows 11 eredetileg kiadott 21H2 főverziója is teljesen sírba került, már az Enterprise és az Education kiadásait sem frissítgeti többé a Microsoft. Ebben az esetben a rendszergazdák dolga elérhetővé tenni a számítógépekre egy újabb főverziót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!