Mobilokon is kezdődik az ingyenjátékok osztogatása

Vágólapra másolva!
Számítógépeken már bevált az Epic Games Store taktikája.
Vágólapra másolva!

Funkcionalitás tekintetében továbbra is messze van a piacvezető Steam digitális számítógépes játékbolttól az Epic Games Store, azonban a 2018 decemberének elején indult áruház javarészt a fizetős játékok állandó ingyenes osztogatásával mára elfogadtatta magát a játékosokkal. Az indulásakor kevesen voltak elragadtatva tőle, részben mivel a PC-s gamereknek már régóta több a Steamnél objektíven rosszabb digitális bolttal és játékindítóval kell hadakozniuk, kényelmi okból nem hiányzott még egy.

epic games store fortnite
A mobilos Epic Games Store is ingyenjátékok osztogatásával próbálja majd bevonzani a nagyérdeműt
Fotó: Epic Games

Most az Unreal Fest eseményen az Epic közölte, hogy az idei utolsó negyedévtől az Epic Games Store mobilos változataiban is megkezdi az ingyenjátékok osztogatását. Az alkalmazás iPhone-os változatát csak EU tagországaiban élők installálhatják, míg Androidra világszerte elérhető, bár az Epic szerint a Samsung és a Google versenyellenes magatartása miatt bosszantó és kényelmetlen a telepítése.

Ezzel együtt az Epic elárulta, hogy szintén az utolsó negyedévben mások által fejlesztett mobiljátékok is elérhetővé válnak a boltban, első körben valahol 10-50 darab megjelentetésére számít.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!