Reolink Argus B440 teszt – A házőrző, ami sosem alszik

Reolink kamera napelemmel
Reolink kamera napelemmel
Vágólapra másolva!
Egy napelemes kiegészítővel a hálózati áramtól is teljesen függetlenül működhet. Kipróbáltuk a Reolink 4K-s, kültéri biztonsági kameráját.
Vágólapra másolva!

A Reolink Argus B440 egy olyan kültéri napelemes kamera, amely kifejezetten a vezeték nélküli megfigyelést keresők számára lett tervezve. A kamera beépített akkumulátorral és napelemes töltővel rendelkezik, így teljesen független az elektromos hálózattól így tökéletes megoldást jelent olyan helyeken, ahol nincs közvetlen áramellátás, például nyaralóknál, farmokon, vagy akár építkezéseken. A kamera egyszerű telepítése és sokoldalú funkciói révén kiváló választás, ha egy megbízható, fenntartható kültéri biztonsági megoldásra van szükség.

Reolink Argus B440
Reolink Argus B440 - Árgus szemekkel figyel.

Külső megjelenés és dizájn

A Reolink Argus B440 kamera dizájnja elegáns és minimalista, ami harmonikusan illeszkedik bármilyen kültéri környezetbe. Az eszköz időjárásálló kialakítással rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy esőben, hóban és extrém hőmérsékleti viszonyok között is megbízhatóan működjön. A kamera fehér színű műanyag burkolata robusztus és ellenálló, védelmet nyújt az eszköznek a külső behatásokkal szemben, de ha erdei környezetbe telepítenénk, terepszínű burkolattal is megvásárolhatjuk.

A napelemes panel külön egységként érkezik, amely szintén strapabíró és kültéri használatra tervezett. A panelt flexibilisen lehet elhelyezni a kamera közelében, és a hosszú kábel lehetőséget ad arra, hogy a napfényt legjobban elérő helyre telepítsük.

Napelemes működés és akkumulátor

Az egyik legfontosabb jellemzője az Argus B440-nek, hogy teljesen független az elektromos hálózattól. A kamera beépített, nagy kapacitású akkumulátorral rendelkezik, amely akár több napig is képes ellátni energiával a készüléket. A napelemes panel segítségével pedig folyamatosan tölthető, így a normál napi működés során gyakorlatilag végtelen áramellátást biztosít napsütéses környezetben.

Reolink Argus B440
A napelemmel segítve szinte végtelen az akku kapacitása.

A beépített 7800 mAh-s akkumulátor erőteljes, és még felhős időben is elegendő tartalékkal rendelkezik ahhoz, hogy a kamera több napon át működjön anélkül, hogy újratöltésre lenne szükség. Az applikációban folyamatosan nyomon követhetjük az akkumulátor állapotát, így pontosan láthatjuk, mennyi energia maradt.

Telepítés és szerelhetőség

A Reolink Argus B440 telepítése rendkívül egyszerű és felhasználóbarát. A csomagban található szerelőkészlet segítségével percek alatt rögzíthetjük a kamerát és a napelemes panelt a kívánt helyre. A kamera vezeték nélküli kapcsolata megkönnyíti a felszerelést, mivel nem kell kábeleket húznunk, és a WiFi-kapcsolatot használhatjuk a videó továbbításához.

A napelemes panel dönthető, forgatható, így a legoptimálisabb szögbe állíthatjuk a napsugarak maximális kihasználására. Ez különösen fontos, ha olyan helyen szereljük fel, ahol a napfény változó, például árnyékos területeken.

Képminőség és videófelvétel

A Reolink Argus B440 kamera 4K Ultra HD (3840*2160) felbontású videókat rögzít, ami kristálytiszta képet biztosít. Ez a felbontás nagyobb részletességet és tisztább képeket jelent, különösen a távoli objektumoknál, ami ideális egy kültéri megfigyelőrendszernél.

A kamera 120 fokos széles látószöggel rendelkezik, amely széles területet képes lefedni, így kevesebb kamerára lehet szükség, ha egy nagyobb terület megfigyelésére van szükség. A H.265 videótömörítési technológia lehetővé teszi, hogy a felvételek kisebb helyet foglaljanak a memóriakártyán vagy a felhőalapú tárhelyen, miközben megőrzi a kiváló minőséget.

Az éjszakai megfigyelési képességek szintén kiemelkedők. A beépített infravörös LED-ek segítségével a kamera akár 30 méterig is jól látható éjszakai felvételeket készít. Az éjjellátás fekete-fehér képeket ad vissza, de a részletesség még így is elegendő ahhoz, hogy felismerjünk személyeket vagy járműveket. Továbbá a Reolink Argus B440 támogatja a színes éjjellátást is, ha minimális fény áll rendelkezésre, ha pedig nem, akkor pici fényszórókat is bekapcsolhat automatikusan, ami jelentősen javítja a vizuális élményt.

Mozgásérzékelés és intelligens riasztások

A Reolink Argus B440 kamerája intelligens PIR (passzív infravörös) mozgásérzékelővel van felszerelve, amely képes pontosan érzékelni az emberi mozgást, elkerülve a téves riasztásokat. Ez különösen fontos, hiszen kültéri környezetben sok a mozgás: állatok, növények, vagy akár a szél által mozgatott tárgyak is aktiválhatják a riasztást. Az AI-alapú mozgásérzékelésnek köszönhetően a kamera hatékonyan meg tudja különböztetni az embereket más mozgó tárgyaktól, így csak akkor kapunk értesítést, ha valóban szükség van rá.

Az értesítések azonnal megérkeznek a telefonra a Reolink applikációján keresztül, és a felhasználó testreszabhatja, hogy milyen típusú mozgásokról szeretne értesítést kapni. A mozgásérzékelés mellett a kamera képes az események rögzítésére is, amelyek visszanézhetőek az applikáción keresztül.

Tárolási lehetőségek

A Reolink Argus B440 többféle tárolási lehetőséget kínál. Az eszköz támogatja a microSD-kártyás tárolást, ami lehetővé teszi, hogy a felvételek helyben kerüljenek rögzítésre. Az opcionális felhőalapú tárolás további biztonsági réteget nyújt, mivel a felvételek távolról is elérhetőek és visszanézhetőek, még akkor is, ha a kamera megsérül vagy eltávolítják.

A felhőalapú tárolás előnye, hogy a videókhoz bármikor hozzáférhetünk, és nem kell aggódnunk a fizikai tárolókapacitás miatt. Az alkalmazás lehetőséget biztosít a felvételek gyors visszanézésére és az események idővonalon történő követésére.

Applikáció és vezérlés

A Reolink applikáció egyszerűen kezelhető és intuitív felületet biztosít. Az applikáción keresztül élő közvetítést nézhetünk, mozgásértesítéseket kapunk, és visszanézhetjük a rögzített felvételeket. Az alkalmazás támogatja több kamera egyidejű kezelését is, így könnyen kialakíthatunk egy teljes biztonsági rendszert, amelyet egy helyről irányíthatunk.

A Reolink app elérhető Android és iOS platformokon is, és lehetőséget ad arra, hogy a kamera beállításait távolról módosítsuk, a riasztásokat testre szabjuk, valamint valós idejű értesítéseket kapjunk mozgásérzékelés esetén.

Előnyök:

  1. Teljesen vezeték nélküli működés: a napelemes töltés és az akkumulátoros működés teljes függetlenséget biztosít.
  2. 4K felbontás: rendkívül tiszta, részletes videófelvételek nappal és éjjel egyaránt.
  3. Mozgásérzékelés AI támogatással: pontosan megkülönbözteti az embereket más mozgó tárgyaktól.
  4. Időjárásálló kialakítás: bármilyen környezetben megbízhatóan működik.
  5. Könnyen telepíthető: nincs szükség szakértelemre a felszereléshez.

 

Hátrányok:

  1. WiFi kapcsolat szükséges: a kamera nem használ mobil adatkapcsolatot, így szükséges WiFi hálózat a működéshez.
  2. MicroSD kártya külön vásárolható: a kamera nem rendelkezik beépített tárhellyel.

Összegzés - Reolink Argus B440

A Reolink Argus B440+Solar Panel egy kitűnő választás azok számára, akik vezeték nélküli, napelemes kültéri kamerát keresnek. A 4K felbontás, a fejlett mozgásérzékelés és az egyszerű telepítés mind hozzájárul ahhoz, hogy ez az eszköz hatékony és kényelmes megfigyelőrendszert nyújtson. Ha fontos számunkra a biztonság, és nem szeretnénk kábelekkel vagy áramellátással bajlódni, a Reolink Argus B440 jelenlegi 55 000 forintos árával tökéletes megoldás lehet, amely hosszú távon megbízható és fenntartható védelmet biztosít.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!