Ennyire borzasztóan fogyott a Star Wars Outlaws

Vágólapra másolva!
Nem véletlenül halasztotta inkább el az Assassin’s Creedet az Ubisoft.
Vágólapra másolva!

Most már jó ideje nyikorognak a fogaskerekek a francia Ubisoft játékkiadó gépezetében, ennek egyik látványos jele pedig a 2024. augusztus 27-én piacra került Star Wars Outlaws drámai üzleti alulteljesítése volt. Az előzetes videók alapján a nyílt világú akciójátékban elméletileg minden megvolt az anyagi sikerhez, beleértve a Star Wars márka mágikus termékértékesítési képességét, azonban így is lepattant a nagyközönségről a játék.

star wars outlaws
Javításokkal és tartalmi kiegészítőkkel próbálja megmenteni a Star Wars Outlaws-t az Ubisoft
Fotó: Ubisoft

Az Ubisoft vezetése egyelőre nem volt hajlandó elárulni, hogy konkrétan mennyit sikerül eddig eladni Star Wars Outlaws-ból, ám a bizonyítottan jó belsős forrásokkal dolgozó Insider Gaming fényt derített a rejtélyre: a kiadást követő egy hónapban alig 1 millió kópiát értékesített belőle az Ubisoft.

Ezzel nem a játékipar idei legnagyobb bukása az Outlaws, a Sony által kiadott Concord körüli döbbenetes közönyt nagy büdzséből fejlesztett termék idén már jó eséllyel nem lesz képes felülmúlni. Viszont az elkészítésének és a reklámozásának az árát szinte biztosan nem termelte meg az Outlaws.

Az Ubisoft szeretné megmenteni a játékot, mostanra javításokkal köszörült a legtöbbet kritizált hibáin és mechanikáin, ezen munka folytatása mellett pedig még idén kiadja hozzá az első tartalmi bővítést. Emellett az Outlaws gyenge rajtja miatt elhalasztotta pár hónappal az Assassin's Creed Shadows megjelenését, hogy a most szerzett tapasztalatok alapján reszelhessenek még rajta a fejlesztők.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!