Annyira azért nem golyóálló a Tesla Cybertruck

tesla cybertruck
Tesla Cybertruck
Fotó: Louis Droege / Unsplash
Vágólapra másolva!
A pisztolyt pedig nem jó ötlet a földre dobni, miután ez kiderül.
Vágólapra másolva!

A Tesla Cybertruck minden idők egyik fizikailag legellenállóbb autója. A rozsdamentes acél külső borítás és a páncélüveg ablakok miatt Elon Musk félig-meddig viccelődve azt állította róla, hogy golyóálló, vagy legalábbis a kis kaliberű kézifegyverek lövedékeit potenciálisan megállíthatja.

A gazdag és fegyverbolond youtuberek mára persze számos videót készítettek a témában, amelyek alapján nem érdemes golyóállónak hinni a Cybertruckot, még ha egy önvezető tanknak is érződik. Most újabb döbbenetes videoklip látott napvilágot, a felvételen egy férfi látható, aki golyót ereszt a kocsi csomagtérajtajába, majd lyukat látva a földre dobja a 9 mm-esnek tűnő pisztolyát, és a fejét fogva elsétál.

A lövést követően az operatőr nevetve felkiáltott, hogy szerinte ez nem golyóálló, így a lövöldöző mindössze csak kilyukasztotta a százezer dollár körüli autóját.

A kocsi kilyukasztásával talán még olcsón megúszta a lövöldöző, hiszen ha tényleg lepattant volna a lövedék a karosszériáról, akkor gellert kapva őt vagy másokat is eltalálhatott volna, főleg mivel meghökkentően közel álltak a célponthoz. Az elkövető külön dicséretet érdemel a pisztoly földre dobásáért is, bár nem világos, hogy volt-e még benne lőszer, továbbá aktiválta-e a véletlen elsütés elleni mechanikát, ha ezt manuálisan kell működtetni az adott modellnél.

A kocsik házilagos módosításánál tartva nemrég Vlagyimir, a texasi ezermester is nagy szenzációt keltett a különleges Cybertruckjával.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!