Eladhatják az Ubisoftot, a tőzsdéről is eltűnhet

Vágólapra másolva!
Drasztikus lépésre lehet szükség a játékkiadó megmentéséhez.
Vágólapra másolva!

Nem kegyesek újabban a gamerek az Ubisofttal, a jelek szerint eljött az a töréspont, mikortól kezdve a vállalat már nem képes biztosan kellő mennyiségű bevételt generálni az egy kaptafára készülő, nyílt világú akciójátékaival. Ennek a legújabb látványos jele a nyár végén megjelent Star Wars Outlaws volt, az első hónapban a hírek szerint csupán egymillió kópiát tudott belőle értékesíteni, pedig a hibái ellenére ennyire azért nem sikerült rosszul.

far cry 6 ubisoft videojáték
Kezd túlságosan forróvá válni a talaj az Ubisoft vezetőségének a lába alatt
Fotó: Ubisoft

A Bloomberg szerint a lázadó gamerek után mostanra lázadó részvényesekkel is küzdő francia játékkiadó vezetése keresi a kiutat a vállalat stabilizálására. Az Ubisoft 20 százaléknyi tulajdonjogát birtokló Guillemot-fivérek a cég eladásán és tőzsdéről való kivezetésén gondolkodnak, ráadásul vevőt is találtak a kiadóban máris 10% részesedéssel rendelkező, kínai Tencent képében.

A hírek szerint a többségi tulajdonosok külsős tanácsadókkal próbálják kitalálni az üzleti manőver részleteit, céljukat az Ubisoft működésének a stabilizálása, továbbá a bevételeinek növelése jelenti.

A lehetséges felvásárlás hírére 31 százalék plusszal 14 euró felé ugrott az Ubisoft részvényárfolyama.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!