Fosztogatók garázdálkodnak az áruházak babarészlegein a TikTok miatt

tiktok deserved the purse
Minden olyan termék csomagolását kinyitották a fosztogatók, amibe a jóakarók potenciálisan pénzt rejthettek
Fotó: valeriadiher / TikTok
Vágólapra másolva!
Most egy alapvetően jóindulatú kampány fordult rossz irányba. Kincskeresés és rongálás lett a TikTok jóindulatú trendjéből.
Vágólapra másolva!

Szeptember elején újabb váratlan trend indult a TikTokon. Az amerikai Danaesha Gonzalez egy szupermarket babaellátó részlegén sétálva arra lett figyelmes, hogy valaki otthagyta a boltban kapható egyik pénztárcát a polcon. Sanda gyanúja szerint egy anyuka az árakat nézve rájött, hogy nem engedheti meg magának a tárcát, a gyermek számára szükséges holmik megvásárlása fontosabb, így kitette azt a bevásárlókosarából.

@denaeshagonzalez To the Mother who chose themselves last, you deserve the world tonight and always.🤎 #motherhood #motherhoodunplugged #parenting #parentsoftiktok ♬ original sound - 𝙅𝙖𝙘𝙤𝙗🇵🇱

A nő azzal a kommentárral töltötte fel a helyzetet dokumentált videóját a TikTokra, hogy az anyuka valószínűleg megérdemelte volna a pénztárcát, a polcra visszarakott holmi szimbolikusan, de meghatóan jelzi az anyák önfeláldozását.

A TikTok algoritmusa felkapta a videót, mire elindult a „Megérdemelte a pénztárcát” („She deserved the purse”) trend. Ennek keretében jóakarók elkezdtek készpénzhez vagy utalványokhoz hasonló ajándékokat rejteni az áruházak babarészlegein található termékek csomagolásaiba – például a tápszerek rongálás nélkül leszedhető és visszatehető külső műanyag kupakjai alá –, hogy meglepjenek vele egy-egy mit sem sejtő anyukát.

Az ötlet jóindulatú volt, de sajnos csúnyán visszaütött.

Szerte az USA-ból érkeztek már beszámolók, hogy a trendről hallott fosztogatók elkezdték kinyitogatni a bébiételekhez, pelenkákhoz, kiegészítőkhöz hasonló termékek csomagolásait az áruházakban, hátha elrejtett pénzt találnak bennük. Egyes esetekben olyan csomagolásokat is megrongáltak, amelyekbe nem lehetett volna sérülésmentesen pénzt elrejteni, például pelenkacsomagokra kell gondolni.

A megrongált csomagolású termékek jó eséllyel a kukában végzik majd, mert eladhatatlanná váltak az anyukákat kifosztani próbáló kincskeresők miatt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!