Itt a wc-kamera, na vajon miről készít képeket?

Vágólapra másolva!
Optikai elemzést végez, mesterséges bélintelligencia segítségével.
Vágólapra másolva!

Új termékkategória jött létre a fogyasztóknak szánt egészségügyi eszközök piacán, a Texas állambeli Austinban székelő Throne startup megkezdte a világ első székletkamerájának piaci vezetését. A beállítását követően a kütyüt csak fel kell akasztani a vécécsésze szélére, mint a tisztító és illatosító kiegészítőket, ezután a kamerájával folyamatosan fotózza és elemzi a végterméket.

throne vécékamera wc kamera széklet mesterséges intelligencia
Nem gyűjt személyes adatokat a Throne vécékamera, csak a székletről készült fotókat küldi el anonim és gépi elemzésre
Fotó: Throne Science

A vállalat szerint az eszköz a bélegészség és a hidratáció követésére való, a képeket pedig „mesterséges bélintelligencia” segítségével elemzi, a képfelismerési rendszert szakemberek segítségével tanította be. Az eszköz segítségével a használók állítólag jobban megérthetik, hogy mit mond el az egészségükről a székletük, statisztikákat és étkezési javaslatokat is kínál.

A kisbetűs szöveg szerint nem betegségek diagnosztizálására, kezelésére, vagy megelőzésére való. A székletük láttán valamilyen okból aggódóknak az orvosukkal kell konzultálniuk.

A Throne szerint az eszköz öt perc alatt installálható, a Bluetooth-os azonosítást használó mobilappjának köszönhetően pedig a háztartás összes tagja igénybe veheti a szolgáltatásait, akár meg is oszthatóak másokkal az adatai. A kiegészítő nem gyűjt felhasználói adatokat, csak a készített fotókat küldi el anonim elemzésre a „mesterséges bélintelligencia” rendszer számára.

throne
Mobilappban tekinthetőek át a statisztikák és a javaslatok
Fotó: Throne Science

A termék bolti forgalmazása még idén megkezdődhet az Egyesült Államokban, az ajánlott fogyasztói ára nettó 185 ezer forintnak megfelelő 499 dollár, de az előrendelők 299 dollárért is beszerezhetik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!