Véletlenül törölheti a fájlokat a Microsoft Word

Vágólapra másolva!
A fájlnevek váltják ki a teljes összeomlást, így kerülhető el a probléma.
Vágólapra másolva!

Nagyon ritkán kerül a hírekbe a Microsoft Office irodai programcsomag, bár legutóbb pont néhány napja kapott enyhe figyelmet a klasszikus formában licencelhető Office 2024 megjelenése kapcsán. A Microsoft most bepótolta a publicitás hiányát, a Word szövegszerkesztő legújabb 2409-es változata mentés helyett véletlenül törölheti a szöveges dokumentumokat.

mérges iroda angry office laptop notebook számítógép stressz munka
Nem magától értetődő a felhasználók számára, hogy vajon miért omlik össze és törölgeti a fájlokat a Word
Fotó: Vitaly Gariev / Unsplash

A bizarr hibát a „rossz” névadás jelenti, két esetben fordulhat elő: amennyiben a dokumentum fájlnevében bárhol található egy # karakter, továbbá mikor nagybetűs a fájlkiterjesztés, azaz mondjuk .docx helyett .DOCX-re végződik. Ennek persze nem szabadna megtörténnie, elméletileg a kettőskereszt és a nagybetűk használata is tökéletesen elfogadható.

A fenti helyzetek fennállása esetén teljesen összeomlik a fájlok mentésekor a Microsoft Word, ennek során pedig mentés helyett törli az aktuális dokumentumot.

Szerencsére a bug áldozatává vált felhasználók a Lomtárból visszaállíttatják a törölt szöveges dokumentumot, majd az átnevezését követően képesek lesznek újból szerkeszteni és menteni. A Microsoft természetesen javítani fogja a hibát, de hírünk írásakor nem volt világos, hogy mikor fut be a patch. 

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!