Megbukott Amerikában A leggyengébb láncszem

Vágólapra másolva!
Folyamatosan csökkenő nézettsége következtében az Egyesült Államokban elkerült a főműsoridőből A leggyengébb láncszem című televíziós vetélkedő. Az amerikai változatból emiatt távozik az eredeti angol vetélkedő moderátora, a kegyetlenségéről híressé vált Anne Robinson.
Vágólapra másolva!

Az NBC televíziótársaság sokáig úgy hitte, aranytojást tojó tyúkra lelt, amikor megvásárolta a Nagy-Britanniában hatalmas sikerrel futó A leggyengébb láncszem licencét. Ráadásul az amerikaiak olyannyira biztosra akartak menni, hogy az eredeti show házigazdáját, a már-már kultikus figurává váló Anne Robinsont is szerződtették.

Érthető is volt az NBC igyekezete, hiszen nagy vetélytársuk, az ABC hatalmasat kaszált a Legyen Ön is milliomos című vetélkedővel. A korábban az országos televíziócsatornák versenyében általában az NBC és a CBS mögött csak a harmadik helyen kullogó ABC a vetélkedőnek köszönhetően ugyanis az első helyre ugrott a népszerűségi listán.

Sokáig úgy tűnt, hogy sikeres befektetést hozott tető alá az NBC az eredetileg a BBC-n futó, kegyetlen beszólásoktól sem mentes vetélkedővel, ám az utóbbi hónapokban drámaian csökkenni kezdett a korábban népszerű show nézettsége.

Az NBC végül drasztikus döntésre szánta el magát. Levették az igen értékes főműsoridőről a programot, és áthelyezték a délutáni műsorsávba. Az amerikai nézők emiatt a jövőben délután háromtól élvezhetik a moderátor gúnyos megjegyzéseit a játékosok szellemi képességeit illetően.

Azonban ez a moderátor már nem a hatalmas gázsiért szerződtetett Anne Robinson lesz, hiszen a műsor elvesztette kiemelt szerepét a csatorna műsorpolitikájában, így nincs többé szükség a sztár-műsorvezetőre. Robinson így visszatérhet a ködös Albionba, ahol a vetélkedő továbbra is töretlen népszerűségnek örvend.

Az új műsorvezető a műsor eredeti koncepciójával szakítva egy férfi, George Gray lesz, aki Robinson kegyetlensége helyett inkább humorral próbálja elütni a játékosok felkészületlenségét. Azonban azt egyelőre nem tudni, hogy lesz-e megfelelő számú jelentkező a játékra, hiszen a megnyerhető összeget alaposan megkurtította a tv-csatorna. A korábbi maximálisan megnyerhető 1 millió dollár helyett a jövőben csupán 75 ezer dollárt vihetnek haza a vállalkozó kedvű játékosok. A pénzösszeggel párhuzamosan a műsor adásidejét is csökkentették a vetélkedő producerei. A korábbi egy óra helyett ezt követően csak fél órában mérkőzik meg egymással a hatfősre csökkentett versenyzői csoport.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről