Fridi kénytelen lesz fizetni az RTL Klubnak

Vágólapra másolva!
Nem jogszerűtlenül tagadta meg az RTL Klub Friderikusz Sándor műsorának sugárzását, s a csatorna keresete megalapozott - mondta ki jogerős közbenső ítéletében a Legfelsőbb Bíróság (LB) szerdán. Az éppen három éve történtek ügyében a 300 milliót meghaladó kárigény elbírálása ezután folytatódhat.
Vágólapra másolva!

Éppen három éve perelte be egymást Friderikusz Sándor és az RTL Klub, azután, hogy március végén elmaradt a Meglepő és mulatságos című show-műsor soron következő adása. Az előzmény az, hogy Friderikusz felmondta a 18 produkcióra kötött szerződést, miután a kereskedelmi csatorna nem tette adásba a műsort.

Az RTL akkori közleményéből kiderült, hogy Friderikusz váratlanul előre követelte a szerződés szerint utólag fizetendő műsoronkénti körülbelül 20 millió forintot. A showman közölte: a szerződésbontás előtt "annyi méltatlanság, megaláztatás és tiszteletlenség" érte őt, amely miatt nem képes kötelezettségeit saját mércéje szerint teljesíteni. Az RTL vezetése viszont azt is felhozta indokul, hogy az adáskész kazettákat rendre a megszabott határidőn túl és az előírtat meghaladó műsoridővel kapta meg Friderikusztól.

A felek ezután kölcsönösen pert indítottak. Friderikusz annak kimondását kérte a bíróságtól, hogy az RTL Klub jogellenesen tagadta meg a szakítás előtti utolsó adás vetítését, és megsértette jó üzleti hírnevét. (A kazettát a történtek után pár nappal Friderikusz a Nap-kelte élő műsorában átadta ugyan az RTL akkori vezérigazgatójának, ám a szerződést addigra már felmondta.) A csatorna pedig a hátralévő hét produkció elmaradásával keletkezett, szerintük 300 millió forintot meghaladó kár megtérítését követeli.

A kereseteket a bíróság felfüggesztette, amíg nem születik döntés az RTL kárigényének megalapozottságáról. Az LB közbenső ítélete erről határozott, a kártérítés összegét ezután bírálják el.

Korábban:
Friderikusz visszatért

Ajánlat:
Friderikusz honlapja

Fórum:
TV2 vs RTL Klub

Nem hiányzik a könyvespolcáról?
Friderikusz Sándor: Az én mozim

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről