Vágólapra másolva!
A showman napi tizenkét órát tanul angolul. Ebben öt tanár van a segítségére, akik még ebédelni is elkísérik. Nem tagadja: azért kezdett ismét intenzíven angolul tanulni, mert a Magyar Televízió elnöki posztjának betöltéséhez elengedhetetlen feltétel, hogy a jelölt tárgyalási szinten beszéljen németül, vagy angolul.
Vágólapra másolva!

A pályázást követően Fridi életvitele teljesen megváltozott. Mindennap háromnegyed kilenckor kezdi az angolórákat. Összesen öt tanár foglalkozik vele: ketten született angolok, egyikük amerikai, másikuk ausztrál, és van közöttük egy új-zélandi. Fridi annak idején francia nyelvből tett egyetemi záróvizsgát, de a pályázati feltételek szerint elengedhetetlen, hogy a jelölt angolul vagy németül beszéljen. Az elmúlt tizenöt év során többször is beiratkozott már hosszabb-rövidebb angol nyelvtanfolyamokra, de ez a mostani minden eddiginél intenzívebb. Az órák este háromnegyed hatig tartanak, amelyek ideje alatt egyetlen magyar szó sem hangzik el - ezt a szabályt nehéz is lenne megszegni, mert a tanárok közül senki sem beszéli a nyelvet.

Az órák végeztével Fridi egy ideig még az irodában marad, hogy napi teendőit elvégezhesse, majd hazaérve ismét átismétli az aznapi anyagot.

"Ha nem is leszek tv-elnök, akkor is ezért már megéri. El is határoztam, hogy jövő nyárig folyamatosan tanulom az angolt, aztán leteszem a nagydoktorit is belőle. És ha én valamit elhatározok..." - jegyzi meg a műsorvezető-producer.

Korábban:
Nyilvános a tévéelnökségre pályázók névsora
Friderikusz öt közszolgálati csatornát indítana
Várnak a pénzükre Fridi statisztái

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!