Pongó pere nem érinti a BB2 szerződéseit

Vágólapra másolva!
Szerződésszegés címén hétmillió forintot követel a Big Brother hazai adásait kivitelező Interaktív KFT Pongótól, a BB-ház egykori lakójától. Kolosi Péter programigazgató közölte, az RTL Klubhoz pártolt Pongóért új alkalmazója anyagi felelősséget vállal, bár nekik még nem fizettek elcsábított sztárjaikért. Sváby András, a tv2 munkatársa szerint ezt a "pinokkiót" ők faragták, esete nem hasonlítható más tévések vitatott váltásaihoz.
Vágólapra másolva!

Megjelenésenként hétmillió forintra perelné a tv2-n a Big Brother adásait kivitelező Interaktív KFT a szerződésszegéssel vádolt Pongót, amennyiben az továbbra is szerepelne a Való Világ-ban, vagy az RTL Klub más adásiban. Pongó ennek ellenére nem aggódik. "Én teljesen nyugodt vagyok. Az RTL Klubbal kötött szerződésemben benne van, méghozzá vastag betűkkel, hogy a bíróság által megítélt kötbért a csatorna átvállalja. Ők látják el a jogi képviseletemet is, így azonnal átfaxoltam nekik a levelet. Egyébként megjelenésenként újabb és újabb hétmillió forintra kíván perelni a tv2. Az Interaktív KFT-vel kötött szerződésemből persze nem derül ki, hogy meddig tart a BB-projekt" - nyilatkozta Pongó a Blikknek.

Kolosi Péter, az RTL Klub műsorigazgatója elmondta: "Ha jogvédelemre van szüksége Pongónak, megadjuk. Ha a bíróság elítéli, fizetünk." Kolosi emellett nevetségesnek, "egy pánikban kapkodó csatorna lépésének" ítélte az ügyet. A programigazgató azt mondta, reméli, hasonló sebességgel folyik majd az ügy, mint Liptai Claudia esetében, aki - Kolosi szerint - jogszerű szerződését megszegve ment a tv2-höz. "Mondhatnék tévés vezetőket, akik átléptek a konkurens csatornához. Még nem fizettek értük" - tette hozzá Kolosi.

Big Brother: Orbán Viktor jogi lépéseket fontolgat/szorakozas/teve/20020909tilos.html

Sváby András szerint természetes, hogy Pongó ügyében a bírósághoz fordulnak. "Az RTL farzsebből kifizeti majd a követelt összeget. Nem tétel nekik. Számomra ez az egész történet jogi ügy és erkölcsi tanulság"- mondta a tv2 munkatársa. Az ismert tévés szereplők vándorlásáról Sváby András az [origo]-nak azt nyilatkozta, nem érti az RTL Klub programigazgatójának érvelését. "Kolosi Péter jogvégzett ember, pontosan tudja, hogy egy szerződésszegést nem lehet egy korábbi, állítólagos szerződésszegéssel magyarázni. Bár azt gondolom, Pongó esete nagyon speciális, hiszen ezt a pinokkiót mi faragtuk, Liptai Claudia azonban az RTL Klub nélkül is sikeres, és tehetséges színésznő" - mondta az [origo]-nak Sváby, aki szerint Pongót kilóra megvették, ezért szegte meg nagyon rövid időn belül a szerződését. Az ügy azonban a BB2-t készítő cég vezetője szerint nem befolyásolhatja valóságshow-juk mostani szereplőinek szerződéseit, amelyek a Pongóékkal kötött egyezségtől gyakorlatilag nem térnek el. Sváby azt is elmondta, a Big Brother 2 nézettsége ugyan még alacsonyabb, mint vetélytársáé, de stábjuk nyugodt, mert a tendencia szerintük egyértelműen azt mutatja, hogy műsoruk behozza a kezdeti lemaradást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről