Vágólapra másolva!
Vászonra akarják vinni az angliai Legyen ön is milliomos! bíróság elé állított szereplőinek történetét. Charles Ingram őrnagyot, feleségét, Dianát és Tecwen Whittock tanárt az ellenük folytatott vizsgálat során csalásért ítélték el.
Vágólapra másolva!

A Legyen ön is milliomos! (Who wants to be a millionaire?) angliai változatának gyártója, a Celador Productions vezetői szeretnék mozifilmen is megörökíteni, hogyan nyert el a játékukban 1 millió fontot, azaz közel 350 millió forintot a csalással vádolt Charles Ingram. A hírt az ITV egyik esti műsorában jelentették be, amely az álítólagos csalás történetét mutatta be - jelentette az Ananova.

A Celador azt állította, az őrnagy és tettestársai másfél évvel ezelőtt csaltak az ITV1-en sugárzott tévévetélkedőben. A játék után nem sokkal a producerek azzal vádolták a feleséget és a barátot, akik a stúdióközönség soraiban foglaltak helyett, hogy tudtak a szabálytalanságról, illetve Whittock köhögéssel jelezte Ingramnek a helyes választ. A műsor felvételén a mosolygó katona ugyan átvehette az 1 millió fontos csekket, a jelenet azonban már nem került adásba. A játék rögzítése után nem sokkal pedig a műsorgyártó megtiltotta a pénz átutalását, és a Scotland Yard különleges bűnügyekkel foglalkozó nyomozóinak segítségét kérte. A vizsgálat során mindhárman tagadták a vádakat. A katonatiszt előtt felesége Diana Ingram és annak fivére is részt vett a játékban, és mindketten 32 ezer fontot, azaz 11 millió forintot nyertek. Diana Ingram a nyeréssorozat után Win A Million (Nyerj egy milliót!) címmel könyvet írt, amelyben leendő játékosoknak magyarázza el a siker receptjét.

Az Ingramék és Whittock ellen indított eljárás két héttel ezelőtt a vádlottak elmarasztalásával ért végett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről