A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Háborog a humoristaverseny zsűrije is

Vágólapra másolva!
Csalásnak tartják az amerikai tévés komikusverseny zsűrijének tagjai a műsort megelőző válogatást. Azt állítják, a véleményük mit sem számított a jelentkezők értékelésekor. A show producerei szerint a válogatásnál a szakemberek szempontjai nem lehettek kizárólagosak. A vita hátteréhez tartozik, hogy a műsorba beválasztott humoristák közül kettőt az NBC producere menedzsel.
Vágólapra másolva!

Nem érti a Last Comic című NBC-s humoristaverseny zsűrije, miért kérték fel őket az amatőrök szűrésére, ha mások kerültek be a program döntőjébe, mint akiket a szakértők szerettek volna.

Forrás: drewcareyshow.com
Drew Carey nem tartja viccesnek az NBC-t

A zsűritagok, köztük Drew Carey és Brett Butler Amerika-szerte ismert humoristák a Last Comic Las Vegas-i selejtezőjén történteket kritizálták, ahol arról kellett dönteni, melyik tíz jelentkező kerüljön be a tévében is közvetített többrészes döntőbe.

A 2004 nyarára tervezett képernyős produkció az előző évben debütált Last Comic második sorozata lesz, amelyben - a zenei tehetségkutatók mintájára - a legjobb kezdő humoristát választhatja ki a közönség, az előző körökben azonban egy szakemberekből álló zsűri szűri meg a jelentkezőket.

Az NBC ezen ígérete azonban csak porhintés volt - állítják a felkért hírességek. "Azt gondolom, tisztességtelen és becstelen volt. Úgy tűnt, valaki az NBC-től már a vegasi esemény előtt kiválasztotta a leendő képernyős műsor szereplőit. A közönség ezeregyszáz tagja tanúsíthatja, mennyire otrombán zajlott a válogatás. Ha ez egy másik realityben történt volna, hatalmas botrány lenne belőle" - nyilatkozta Drew Carey a Hollywood Reporternek. Társa, Brett Butler is hasonló véleményen van. "Mint a bírálóbizottság tagjai, elmondhatjuk, mindketten meglepettek és csalódottak voltunk az eredmény láttán, amihez SEMMI közünk" - fogalmazott Butler.

Az NBC közleményben válaszolt a bundavádra. A tévétársaság álláspontja szerint a felkért bírák véleményét figyelembe vették a selejtezőkben, de a végső döntést a show producereinek, illetve az NBC vezetőinek kell meghozniuk. "Megvan a tíz résztvevő, elkezdődhet a műsor. Amint a show előző szériájában is, a komikusokat mostantól a közönség szavazhatja ki, az NBC nem avatkozik bele a nézők döntésébe" - tartalmazza a tévétársaság közleménye.

A Hollywood Reporter a nézetkülönbségek kapcsán megjegyezte, hogy a legjobb tíz versenyző közé beválasztott humorista közül kettőt Barry Katz, a Last Comic vezető producere menedzsel.

Hasonló - bár a Last Comic körüli vitánál kisebb összeütközéshez vezető - panaszok hangzottak el a magyar TV2 Megasztár című zenei tehetségkutatójának zsűrije részéről. A énekeseket értékelő szakértők azonban nem a csatorna vagy a producerek, hanem a közönség értékelését tartották sok esetben összeegyeztethetetlennek a bírálóbizottság véleményével.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!