Verekedés miatt rendőrt hívtak a brit Big Brotherbe

Vágólapra másolva!
Hatósági vizsgálat indult a valóságshow ötödik nagy-britanniai sorozatában történt legutóbbi botrányos jelenetek miatt; a nyomozás oka, hogy két ittas szereplő vitája tettlegességig fajult a műsorban.
Vágólapra másolva!
Forrás: bigbrother.channel4.com
Forrás: bigbrother.channel4.com

Elszabadult az erőszak a brit Channel 4-on látható helyi Big Brother-ben, miután két ittas szereplő összeverekedett, majd egy másik szintén bekapcsolódott a rendbontásba, és durva szitkozódások közepette elkezdett bútorokat dobálni.

A konfliktus két főszereplője Emma Greenwood és Victor Ebuwa voltak, akik korábban is többször vitáztak már egymással. A fiatal nő azután haragudott meg fekete bőrű lakótársára, hogy az rasszistának és butának nevezte. Nem csak kettejüknek volt nézeteltérése aznap, hanem más stúdiólakók is összevesztek, így került sor a berendezés felforgatásására, és halálos fenyegetések is elhangzottak a műsorban.

A stúdiólakók agresszív viselkedéséről a tévénézők értesítették először a területileg illetékes hertfordshire-i rendőrséget, amelynek szóvivője elmondta, hogy június 17-én hajnalban kellett kiszállniuk a Big Brother-házba. A verekedőket még előtte szétválasztották a műsor biztonsági emberei, akik a producerek utasítására mentek be a valóságshow helyszínére. Az eset után a rendőrség hivatalos vizsgálatot indított, amelyben felhasználják a jelenetről készült videofelvételt is - írta a BBC.

A képeket a korai tévézők is láthatták, mert a veszekedés kirobbanása után a Channel4 élő közvetítésben tudósított az eseményekről, majd a biztonságiak beavatkozása után lekeverte a műsort. A valóságshow-t más alkalmakkal éjszaka is folyamatosan közvetítő E4 digitális csatorna a konfliktus elrendezéséig, hajnali kettő és három óra között szintén felfüggesztette a reality képeinek továbbítását.

A botrány után a Channel 4 szóvivője azt nyilatkozta, a beavatkozás eredményes volt, így a közvetítés a szokásos módon folytatódhatott. "A megfelelő körülmények megteremtésére és a házlakók biztonságára mindig kiemelt figyelmet fordítunk, ezért a műsorkészítők úgy döntöttek, beavatkoznak, miután az ellentét tűrhetetlenül elmérgesedett. ... Biztonsági embereink lecsillapították a kedélyeket, és elküldték aludni a lakókat" - magyarázta a brit csatorna képviselője.

Nem találja ennyire megnyugtatónak a helyzetet a brit médiafelügyelet, az Ofcom, amelynél közölték, hogy szintén vizsgálatot indítanak a műsorban elhangzott fenyegetések és a képernyőn mutatott erőszakcselekmények ügyében. Ha a testület kihágást állapít meg, súlyos pénzbüntetésre ítélheti a Channel 4-t.

A tévétársaságot már az incidens előtt komoly kritikák érték, amelyek szerint a jelenlegi valóságshow színvonala minden korábbinál mélyebbre süllyedt. Sokan azzal vádolják a céget, hogy a nézettség növelése érdekében szándékosan olyan szereplőket válogatott össze, akik jó eséllyel konfliktusba kerülnek egymással.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről