Tévéműsorban vall Lennon gyilkosa

Vágólapra másolva!
John Lennon gyilkosa, Mark Chapman még soha nem beszélt tévéműsorban a gyilkosságról, ám most egy dokumentumfilmhez sikerült megszerezni a hanganyagot.
Vágólapra másolva!

25 éve lőtték le John Lennont New York-i háza előtt, erre az évfordulóra pedig egy különleges anyaggal, egy részletes dokumentumfilmmel készülnek a britek. Jack Jones újságíró, aki könyvet is írt a tragédiáról, több mint negyvenórányi hangfelvételt juttatott el a filmet készítő Prime Productions részére.

A Beatles volt tagjának családtagjait, barátait bizonyára felháborítja majd a műsor, ugyanis Chapman már bevallotta, hogy ezzel a gyilkossággal akart szerezni magának "egy szeletet" Lennon hírnevéből, márpedig egy újabb dokumentumfilmmel csak tovább élne a neve - holott negyedszázada követte el tettét. A tévéműsorban megszólalnak Chapman mellett szemtanúk is, akik részletesen rekonstruálják a végzetes nap eseményit.

A Channel 4 szóvivője szerint nem az a műsor célja, hogy a bűnös neve tovább fennmaradjon. "John Lennon meggyilkolásáról szól, Mark Chapman szemeivel láttatva. A műsor során megtudják a nézők, hogy mi megy át a gyilkos fejében, hogy mi a motivációja. Ez egy komoly dokumentumfilm" - mondta, kiemelvén, hogy a merénylet pszichológiai háttere érdekli a készítőket, miközben bemutatják a két személy párhuzamosan futó, ám teljesen eltérő életét.

A Channel 4 újságírók érdeklődésére elárulta, hogy sem Chapman, sem barátai vagy családtagjai nem kaptak pénzt az interjúkért. A szóvivő bevallotta, hogy sem Lennon özvegyével, Yoko Onóval, sem a zenész fiaival nem konzultált a csatorna: "Ez nem egy Lennonról szóló dokumentumfilm. Ez Mark Chapmanról szól" - magyarázkodott.

Mark Chapman 1980. december 8-án ölte meg a Beatles együttes alapítóját, egy generáció idolját; a gyilkos Lennon lakása előtt lőtte le a lemezfelvételről hazatérő zeneszerző énekest. New York állam törvényei szerint húsz év börtön után nyílt lehetősége arra, hogy feltételes szabadlábra helyezését kérje, ám próbálkozása 2004 októberében harmadszor is kudarcot vallott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről