A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Négy drogos nő a tévés Trainspottingban

Vágólapra másolva!
A Trainspotting írója, Irvine Welsh új sorozatot készít a Channel Four számára - a téma ugyanaz, de állítólag más megközelítésből.
Vágólapra másolva!

Irvine Welsh, úgy tűnik, képtelen szabadulni a drogoktól: új, kifejezetten tévére írt művének alaptörténete kísértetiesen emlékeztet a Trainspotting-ra - négy drogfüggő életét követi nyomon Edinburgh-ban. Innentől kezdve van az, hogy a néző csak legyint az egészre, hiszen mindezt látta már a Trainspotting-ban. Csakhogy a Wedding Belles címet kapott sorozat szereplői egytől egyig nők! Welsh kvázi a Született feleségek B-verzióját alkotta meg, bemutatva, hogy mi történik négy gyerekkori barátnővel, akik mindegyike elvesztette valahol a fonalat, és egymás barátságán kívül már csak a drog maradt nekik.

A téma komorsága ellenére, a film állítólag a humorra helyezi a hangsúlyt. A sorozatban játszó egyik színésznő, az itthon kevéssé (talán A barlang című horrorból) ismert Shauna MacDonald például így nyilatkozott a The Heraldnak: "A műsor nagyon hasonlít a Trainspotting-ra, de korántsem annyira sötét, sőt igazán mulatságos."

Ehhez képest MacDonald egy kokainista ex-modellt játszik a sorozatban, de Welsh valószínűleg ebben is látja a komikum lehetőségét. Az író egyébként nemcsak tévére dolgozik, legújabb regényét augusztusban mutatja be az Edinburgh-i Nemzetközi Könyvfesztiválon - a mű a pikáns The Bedroom Secrets of Master Chefs (azaz a Mesterszakácsok hálószobatitkai) címet viseli.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!