A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Válogatott: négy meccs, három csatorna

Vágólapra másolva!
Ma este 19:15-től élőben közvetíti a Sport Klub a Málta-Magyarország  Európa-bajnoki selejtező mérkőzést. Négy meccs, három csatorna - ennyire azért nem kelendő a magyar foci.
Vágólapra másolva!

A magyar csapat jelenleg két hazai vereséget számlál (Norvégia és Törökország ellen), egy idegenbeli győzelem (Bosznia-Hercegovina) mellett. Hogy képes lesz-e második idegenbeli mérkőzését is megnyerni a két hazai fiaskó után, az ma este kiderül. A magyar válogatott negyedik Eb-selejtező mérkőzését élőben a Sport Klub adja, a kommentátor Léderer Ákos lesz.

Ezzel az a helyzet állt elő, hogy miközben az RTL Klub adta a hazai mérkőzéseket, a külföldön játszott Eb-selejtezőkért külön indulnak az érdekelt tévék, és a négy meccsen három adó osztozik. A bosnyák elleni meccs például a Duna Televízión futott, akkor Riskó Géza, a tévé sportfőnöke az [origo] érdeklődésre elmondta, hogy korábban nemigen fért oda a csatorna a válogatott meccseihez, hiszen túl nagy pénzekről volt szó. "A hazai meccsek közvetítési joga körül tisztázatlan a helyzet, így a Duna tévé ezekért nem is indul harcba. A hazai mérkőzéseket a jövőben sem fogjuk sugározni, ellenben jóban vagyunk a Sport Five céggel, amelynek hazai képviselője Esterházy Márton. Tőlük szereztük meg a Debrecen és a Fehérvár, jó nézettséget hozó, nemzetközi kupameccsét, és a Bosznia elleni válogatott találkozót is. Ők rendelkeznek a válogatott idegenbeli, Görög- és Törökországban játszandó meccseinek közvetítési jogaival is, minket ezek a találkozók érdekelnek. Mivel már többször együttműködtünk velük, remélem, jók a pozícióink" - mesélte.

mti

Változott a közvetítési technika 1956 áprilisa (Magyaroszág-Jugoszlávia) óta

Mint megtudtuk, a határon túlról nagyon kedvező reakciók érkeztek, Erdélyben is igen magas a Duna sportközvetítéseit követők száma - miközben a tengerentúlon kifejezetten "imádják" a magyar meccseket - kár, hogy itthon már kevésbé. Riskó Géza különben csalókának tartja az AGB Nielsen nézettségi adatait, hiszen az csak országon belül mér, a Duna viszont műholdról megy.

Mivel a szombati, török meccs finoman szólva sem hozott jó nézettséget az RTL-nek, a 18-49-es célcsoportban nem volt benne a heti, legnézettebb 30 műsorban, könnyen elképzelhető, hogy a gyengébb játékerőt képviselő válogatottak látogatását már nem az RTL Klub tűzi műsorára, hiszen több nézőt csábítana egy közepes amerikai akciófilmmel - és egy kereskedelmi csatornának logikusan nem missziója van, hanem inkább nézettségnövelő és profit-maximalizálási szándéka.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!