Izgulhatnak a tévés írók

Vágólapra másolva!
Kihirdették a Writers Guild Awards tévés szekciójának jelöltjeit - ezúttal nem a színészek kerülnek a reflektorfénybe.
Vágólapra másolva!

A Writers Guild Awards a legjobb amerikai forgatókönyvírókat jutalmazza, tévések és filmesek körében egyaránt. A nagyfilmekhez tartozó jelölteket azonban csak januárban hozzák nyilvánosságra, a díjátadásra pedig február 11-én kerül sor. A tévés szekcióban különféle kategóriában induló sorozatok írói kaphatják az elismerést, de egy-egy önálló epizódért is járhat díj.

Kétségkívül a drámai sorozatok kategóriájában a legerősebb a mezőny: talán senkit nem lep meg, hogy a 24 és a Lost mellett a Maffiózók és a Grace klinika is versenyben van a legjobb drámai sorozat címéért. Ezt a masszív listát erősíti az HBO Deadwood című westernsorozata.

A vígjátéki kategória - ahogyan az lenni szokott - kevesebb ismert nevet tartogat, legalábbis a magyar nézők számára. Itt találjuk Ricky Gervaist és első sorozatát, a The Office-t, mellette pedig versenyben van többek között a bebörtönzött apa személye körül forgó családi vígjáték, az Arrested Development és a Larry David tévés személyiség életét nyomon követő Curb Your Enthusiasm.

Itt találjuk a 30 Rock-ot is, amely a legjobb új sorozat kategóriájában is indul: a Saturday Night Live írói egy fiktív tévéshow kulisszái mögé kalauzolnak, Alec Baldwinnal a főszerepben. Ebben a mezőnyben versenytársai többek között az azonos című, amerikaifocis film nyomán indított Friday Night Lights, illetve a Salma Hayek által futtatott Ugly Betty, a Betty, a csúnya lány amerikai változata.

Érdekesnek tűnik még az animációs sorozatok kategóriája, ahol magát a sorozatot nem díjazzák, csak egy-egy epizódot emelnek ki. Itt szinte biztos befutónak tűnik a Simpson család, tekintve, hogy a hat kiválasztott rész közül négy ebből a sorozatból való.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről