Musical készül a Dr. Bubóból

Vágólapra másolva!
Zenés színmű készül a Dr. Bubó nyomán - a címszerepet Józsa Imre játssza, de feltűnik a darabban a Pa-Dö-Dö Falusi Mariannja és Zoltán Erika is.
Vágólapra másolva!

Józsa Imre és Zoltán Erika, valamint utóbbi férje, Kátai Róbert mesélt az RTL Klub Reggeli-jében a produkcióról. A korábban Robby D.-ként ismert Kátai elmondta, hogy a musical terve már körülbelül két éve kipattant a fejükből, de most jutottak el odáig, hogy belefogjanak a megvalósításba: a rendező-koreográfus Kátai lesz, akinek ez esetben nem lesz könnyű dolga, hiszen a bemutatóra - a tervek szerint - a Sportarénában kerülne sor, ennek jó harmincméteres színpadát kell betölteni a tánccal.

A klasszikus rajzfilmsorozat történetét erősen modernizálták az alkotók, amivel a mai, "bárkiből lehet sztár"-rendszernek kívánnak görbe tükröt tartani. Az alapsztori szerint ugyanis egy valódi sztár érkezik az erdőbe, aki teljesen bűvkörébe vonja az ott élő állatokat - őket dr. Bubó gyógyítja ki abbéli betegségükből, hogy mindannyian sztárrá szeretnének válni. Az ő munkáját segíti a Falusi Mariann által játszott Ursula nővér, és egy intrikus, a sztár hibái után nyomozó nyuszi, akit Zoltán Erika alakít.

A darab klasszikus musical, legalábbis a tekintetben, hogy a cselekmény hetven százalékát dalok és táncok alkotják - az eredményre azonban még várnunk kell, a kész művet ugyanis június 14-én láthatjuk először. Bizonyára vannak, akik szentségtörésnek tartják a rendhagyó megvalósítást, az ő számukra talán Józsa Imre szolgál megnyugtatással: "Ez egy nagyon édes rajzfilmsorozat volt, és azért is nagyon jó, mert szerintem nem csak a gyerekekhez szól, hanem a felnőttekhez is. Minden korosztályt érint, és ezért is érzem azt, hogy sikeres lesz, és tódulni fog a közönség, mert olyan emberi sorsokkal és emberi tulajdonságokkal felépített figurák lesznek ezek a mesealakok, akikkel lehet azonosulni, lehet értük szorítani, lehet velük együtt menni, lehet izgulni, örülni a sikereiknek."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről