Botrány a brit Milliomos körül

Vágólapra másolva!
A Legyen ön is milliomos! brit változatába sok játékos csalással került be - állítja a Sunday Mirror, és most már a producerek is nyomoznak az ügyben.
Vágólapra másolva!

A Sunday Mirror az ITV Who Wants To Be A Millionaire című kvízműsorának játékosait támadja: azt állítja, hogy sokan közülük nem tisztességes úton kerültek be a játékba. A nagystílű (és hosszas előkészületeket igénylő) csalás hátterében, az újság szerint egy ötvenéves üzletember, bizonyos Keith Burgess áll, aki gyakorlatilag egy egész üzletágat épített ki annak érdekében, hogy kiszemeltjei bekerüljenek a műsorba.

Burgess nem csak úgy vaktában, az utcáról szedte fel játékosjelöltjeit, hanem komoly előkészületeket végzett: meghallgatásokat tartott egy ál-kvízműsor számára, az ott sikeresen szereplőknek pedig garantálta, hogy bejuttatja őket a Legyen ön is milliomos brit változatába. Miután a delikvens is ráállt a "felkészítésre", Burgess megkezdte a konkrét munkálatokat: alkalmazottaival éjjel-nappal hívta a Milliomos forró vonalát, hogy játékosjelöltjei biztosan helyet kapjanak a műsorban.

Ezután speciális tréningeket tartott a reménybeli milliomosoknak: megtanította nekik, hogy a műsor részéről milyen típuskérdésekkel hívhatják vissza őket, és létrehozott egy olyan szoftvert is, amellyel a sorkérdéseknél előálló helyzetet szimulálta - ezzel a játékosjelöltek egy idő után egyre gyorsabban tudtak válaszolni a feltett kérdésekre. Ha ez még nem lenne elég, Burgess gyorskezű, profi "telefonos segítségeket" is alkalmazott, akik az interneten egy pillanat alatt rábukkantak a helyes válaszra.

Az üzletember természetesen nem ingyen csinálta mindezt: minden sikeres szereplés esetén őt illette a nyeremény 50%-a - ami pedig nem kis pénz, hisz a Sunday Mirror szerint összesen körülbelül 5 millió fontot (vagyis majd' kétmilliárd forintot) sikerült ily módon kicsalnia a helyi Vágó Istvántól, vagyis Chris Tarranttól. A show szóvivője szerint a producerek nagyon komolyan veszik az ügyet, legfőbb törekvésük most az, hogy újra tisztára mossák a műsort, megint megteremtsék a lehetőséget arra, hogy mindenki egyenlő eséllyel kerüljön a játékba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről