A vörös asszony tud valamit

Vágólapra másolva!
Célunk, hogy megtaláljuk a magyar tévézők kedvenc sorozatkarakterét, azt a szereplőt, akit a legtöbben kedvelnek, akivel legszívesebben kávéznának, söröznének vagy bújnának ágyba. Ez a harmadik selejtezőkör: bő nyolcezer voks után úgy tűnik, hogy a legcinikusabb amerikai cipőárus nyeri a csoportot, de még bármi lehet, mert nyomában lohol Bree, a vörös nő a Született feleségek-ből.
Vágólapra másolva!

A magyar tévézők kedvenc sorozatkarakterét keressük egy hosszú hetekig tartó szavaztatással, mely olvasóinknak nem kerül egy fillérjébe sem, csak egy-egy kedvencre kell kattintani az egérrel. Nem állítható, hogy túl könnyű dolgunk lenne, hiszen sok száz tévésorozat ezernyi szereplője közül kell kiválasztanunk azt a jó százat, akik megmérkőzhetnek tizenkettes csoportokban. Minden gruppból két külföldi karakter jut tovább, ugyanakkor minden tucatban megbújik két magyar szereplő is, ők ki-ki meccsen döntenek a továbbjutásról.

A külföldi sorozatoknál csak komolyabb, igényesebb darabok jöhetnek szóba (azaz a lényegesen alacsonyabb költségvetésű brazil és mexikói telenovellák teátrális hősnőit nem jelöljük), a magyarok közt viszont szappanopera-szereplők is versenyeznek, mivel a jelenkori, hazai sorozatgyártás - a piacnak megfelelően - nem túl jelentős.

A harmadik selejtezőcsoportban módfelett erős sorozatkarakterek versengenek, már most borítékolható, hogy számos remek figura nem jut tovább, elbotlik az első lépcsőben. 8500 szavazat után úgy tűnik, hogy a Szomszédok Taki bácsija kiejti Berényi Miklóst, ugyanakkor a külföldiek közül Al Bundynak nem kell különösebben izgulnia. Nézzük, kik csapnak össze a harmadik körben!

-----------------

Nate Fisher, a nem véletlenül kultsorozattá vált Sírhant Művek egyik főszereplője. Egy néha a csőd küszöbére kerülő temetkezési vállalatot irányítani egy félbolondokkal, a múlt árnyaival és komor koporsókkal teli épületben nem könnyű ügy, pláne, ha lelkileg erősen sérült társakat választ magának az ember. A parádés sorozat és a remek karakter megérdemel egy voksot.

147201outform.html400350

Kim Bauer, a világmegmentő Jack dekoratív lánya a 24-ben, általában egy szál az övé. Hol dilinyóssal találkozik, aki atomtámadást hazudva bezárja őt egy erdei viskó alatti pincébe, hol pedig egy terrorista lányát kell eljátszania, hogy megtévessze a gonosz fickókat. Csinos szőke, életrevaló teremtés: mire elég ez manapság?

147202outform.html400350


Mac Taylor, a harmadik CSI-sorozat egyik fő figurája, a New York-i Helyszínelők alapembere. A 2004-ben indult spinoff harmadik évadjánál tart, a Vegasban és Miamiban bevált módszerek szerint dolgoznak ott is, legfeljebb a színek, a módszerek mások. Itthon leginkább a Viasat 3 és az AXN nézői ismerhetik.

147203outform.html400350

Al Bundyt legfeljebb annak kell bemutatni, aki az elmúlt húsz évet egy tanyán töltötte, áram - így tévé - nélkül. A pasas egy kiábrándult, cinikus cipőárus, akinek élete legnagyobb hibájának házasságát tartja. A Rém rendes család itthon legalább három csatornán futott, az RTL Klub és a Cool most is adja, utóbbi ipari mennyiségben: előbbi napi egyet, utóbbi négyet vetít. Bundy-mérgezés vagy rokonszenv-klikk?

147204outform.html400350

Berényi Miklós alighanem sok csoportban győzedelmeskedne, de a Barátok közt egyik fő karaktere pechjére igazi nagyágyúkkal került össze. Róla nem is tudunk sok újat mondani, minden este láthatják őt a legnézettebb magyar tévécsatorna legnézettebb műsorában, bő kétmillióan követik kalandjait. Ha megbocsátja a csalafinta Miki múltbéli kópéságait, csibészkedéseit, akkor voksoljon rá menten!

147205outform.html400350

Taki bácsi a Szomszédok alapfigurája, ezzel újat legfeljebb a tiniknek mondunk. 1999. december 30-án, 331 epizód után ért véget a sorozat, volt sírás Gazdagréten, befejeződött a magyar Dallas, a Kárpát-medence Dinasty-ja. Ha Taki bácsi kedves, kellemes emlék, akkor ne hezitáljunk.

147206outform.html400350

Dr. Christian Troy, a nívós és igen szórakoztató Kés/Alatt egyik plasztikai sebésze, a kettőből ő a csajozós, gátlástalan önimádó, aki még legjobb barátja nőjét is ágyba cipeli, ha úgy adja kedve. A pimasz doktor gyakorlatilag minden epizódban elcsábít egy nőt - gyakran épp azt, akit pár héttel korábban megműtött. Szeretik a macsó orvosokat a női olvasók?

147207outform.html400350

Bree Van De Kamp, a Szültetett feleségek vöröshajú jelensége, igen jól áll a szavazáson, de még nem dőlhet hátra nyugodtan. Már csak azért sem, mert férje elhunyt, mindkét gyermekével komoly problémák vannak, és az alkohol a legjobb barátja. Egy pedantomániás, rigolyás - de legalább csinos - nő, akit jól elintézett a sors. Egy szánalom-szavazat, esetleg?

147208outform.html400350

Phoebe Buffay, a Jóbarátok "Fibíje" egyenesen Manhattanből, a hosszú nyakú szőke, gitárral. A bolondos, szétszórt nő 1994 és 2004 közt 238 epizódban játszott: talán nem voltak belé annyian szerelmesek, mint Rachelbe, talán hiányzott belőle Monica nőiessége, de remek karakter volt.

147209outform.html400350

Hiro Nakamura, a Hősök egyik japánja, de mivel Magyarországon a Heroes nem lett nagy siker, az időt megállítani képes, teleportálni is tudó képregény-rajongó, aligha jut tovább. Hiro nagy ellenfele nem is az idő vagy a terroristák, hanem az Esti Showder vagy a Gálvölgyi-show: ezek népszerűsége miatt nagyobb tömegek esélyt sem adtak a Hősök-nek.

147210outform.html400350

Fox Mulder, az X-Akták ügynöke talán tíz évvel ezelőtt jobb eséllyel indult volna egy hasonló szavazáson, de azóta változott a világ, sok ezer új sorozat indult. Ettől még továbbjuthat az 1993 és 2002 közt számtalan paranormális jelenségre felfigyelő Mulder. 175 epizód, izgalmas esetekkel. Ha nem bök ide, elviszi az ufó.

147211outform.html400350

Klaus Brinkmann professzor A klinika korosodó doktora volt, ő is jó pár évvel ezelőtt nagyobb sansszal indult volna egy hasonló megmérettetésen. A sorozat egyik epizódja (első évad, hatok rész) hozta a legmagasabb nézettséget az 1985-ös NSZK-ban, közel 28 millióan figyelték: ennyi néző legfeljebb futballmeccsre tapadt addig. Nem tudni, itthon milyen rekordok dőltek meg, de Brinkmannt szerették a nők, Klaus meg 71 részben tündökölt.

147212outform.html400350
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!