Jönnek a Los Angeles-i helyszínelők

Vágólapra másolva!
A Los Angeles-i helyszínelők című amerikai dokumentumfilm-sorozat június 5-én startol, és július 5-ér véget a Viasat Explorer műsorán.
Vágólapra másolva!

Mielőtt a tévéző-olvasó ujjongana vagy épp bosszankodna azon, hogy az eredeti CSI után, a Miami helyszínelők és a New York-i helyszínelők nevű (igen sikeres) klónok után egyfajta spinoffot gyártanak odaát, fontos leszögezni, hogy ezúttal nem krimiről, hanem dokumentumfilmről van szó.

A Los Angeles-i helyszínelők Tudományos Vizsgálati Osztálya (S.I.D.) az, ahol a hajszálak, a lőfegyverek, ujjlenyomatok és a döntő bizonyítékok mind feldolgozásra és analizálásra kerülnek. Az egyszerű helyi gyilkosságtól egy hollywoodi híresség haláláig, az SID a központja a törvényszéki tevékenységeknek, melyet csak néhányan láthattak. Ebben a félórás epizódokból álló sorozatban a tévékamerák bejutnak az egyedülálló laborba, hogy a történeteket nyomon kövessék.

A "helyszínelők" név használatából épp tavaly volt gond, ugyanis a Viasat 3 kérte a TV2-t, hogy az NCIS cím mellé ne biggyessze oda, hogy "Tengerészeti helyszínelők", mert a második szó a bővítményben le van védve az eredeti CSI-sorozatoknak. A bíróság a múlt héten döntött, így a TV2 az NCIS címéből kénytelen elhagyni a "helyszínelők" szót. Ezúttal hasonló civakodásra nem számíthatunk, a Viasat 3-hoz tartozik a Viasat Explorer is, azaz a dokumentumfilm neve házon belül marad.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!