Kutyák nyerték meg a fődíjat

Vágólapra másolva!
Az embereket segítő kutyákra szavazott a nézők nagy része a TV2 Az Ügy című műsorában, így a Kutyával az Emberért Alapítvány nyerte az ötmillió forintos fődíjat.
Vágólapra másolva!

A TV2 és a Magyar Telekom közös kezdeményezéseként indult 2006-ban Az Ügy című műsor, melynek minden adása egy olyan szervezet munkáját mutatja be, amely sokat tesz valamilyen jó ügyért. Négy adás után a nézők szavazhatnak, hogy melyik alapítványnak adnák legszívesebben a pénzüket: a "nyertes" végül ötmilliót, a többiek egy-egy millió forintot (és a nézők szavazatainak telefonos díját) kapnak.

A társadalmi problémák megoldásáért dolgozó szervezetek pályázat útján kerülhetnek a műsorba, a bemutatkozó dokumentumfilmeket pedig Kandász Andrea és stábja készíti el. A 2006-os Az Ügy tavaszi fődíjasa (vagyis az ilyen formában elsőként díjazott szervezet) a súlyosan beteg gyerekek kéréseit teljesítő, Csodalámpa Alapítvány lett, míg az őszi "fordulóban" az utcára kidobott kutyákkal foglalkozó Lelenc Alapítványra szavaztak a legtöbben.

A 2007 májusi adásokban szintén egy kutyás szervezet, a Kutyával az Emberért Alapítvány vihette haza az ötmillió forintos fődíjat, mely a hátrányos helyzetűeket segítő, terápiás kutyák kiképzésével foglalkozik. Szó esett ezenkívül drogos fiatalok rehabilitációjáról (Vándorok a Viharban Alapítvány) és előítéleteket oldó művészeti képzésről (Muzsikáló Egészség), valamint az Ócsán leégett természetvédelmi oktatóház újjáépítésére is gyűjtöttek, az Ócsai Madárvárta Egyesület számára.

Mint említettük, a másik három szervezet is nyert egy-egy millió forintot és a nézők telefonos szavazatainak díját - így Az Ügy közvetítésével immár közel ötvenmillió forint jutott el civil szervezetekhez. A műsor decemberben folytatódik a TV2-n.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!