Vágólapra másolva!
Szeptembertől új részekkel jelentkezik a Magyar Televízió tinisorozata, a Klipperek - más rendezi, és ezután Klipperek 2.0 lesz a címe.
Vágólapra másolva!

2005 végén indult az MTV-n a Klipperek című ifjúsági teleregény, amely - címéből könnyen kitalálható - alapvetően egy klip forgatását meséli el. Ennél többről van persze szó, hisz ennek ürügyén a tinédzserek, fiatalok életét, jellegzetes problémáit is kibontják. Az alapsztori szerint három testvér hosszabb időre szülők nélkül marad, így természetes, hogy mindig náluk gyűlnek össze a haverok, akik egy videóklipet szeretnének készíteni.

A játékos műsor érdekessége, hogy a történet abban a huszonöt percben játszódik, ami az adásidő, nincs tehát időugrás, a tévéző szinte élőben nézhet bele a furcsa családi-baráti közösség életébe. Az időkezelés tehát hasonló, mint a 24-é, csak éppen itt a konfliktusok eléggé mindennapiak, nem kell nap mint nap megmenteni a világot.

Az előző sorozatot még a Kölyökidő-t és számos gyerekfilmet is jegyző Takács Vera készítette, de a szeptembertől pergő Klipperek 2.0 már nem az ő keze munkáját dicséri. Az új produkciót a MediaEdge nevű cég készíti, Csortos Szabó Sándor vezényletével, aki eddig - amellett, hogy profi fotós - jórészt dokumentumfilmeket készített.

A Klipperek-ben megismert szereplők (akiket még Takács Vera választott ki) mindenesetre maradnak az új sorozatban is, így többek között Hartai Petrával, Rátonyi Krisztinával, Hernádi Szabolccsal és Murvai Péterrel ismét találkozhatunk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!