Tévés sztrájk: kedden újabb menet

Vágólapra másolva!
A három napig tartó tárgyalás után a stúdiók emberei az eddigieknél állítólag jóval kedvezőbb ajánlatot tettek le az asztalra: az írók keddig még rágódnak rajta.
Vágólapra másolva!

A felek korábban egyetlen dologban, a hírzárlatban egyeztek meg, de aztán ezt sem tartották be: elsőként a producerek szóvivője nyilatkozott a tárgyalásokkal kapcsolatban. Szerinte a stúdiók jelenlegi ajánlata minden eddiginél kedvezőbb, és szívük szerint már most folytatnák a megbeszéléseket - csak épp az írók kértek gondolkodási időt december 4-ig.

Ezután a Writers Guild of America (vagyis az Amerikai Írók Céhe) nyugati és keleti részlegének elnökei, Patric M. Verrone és Michael Winship az írók nevében közösen adtak ki egy közleményt, amely viszont arról tudósít, hogy a tárgyalásokkal gyakorlatilag semmiben sem haladtak előre.

A producerek új beadványa tartalmaz ugyan egy ajánlatot a speciális médiára (internetre, mobiltelefonra) írt tartalmak díjazásáról, de az írók határozottan keveslik az összeget. A kiadott közlemény szerint a másik vitás kérdésben, vagyis a DVD-eladások utáni jogdíjak területén pedig semmilyen előrelépés nem történt a producerek részéről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!