A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Jön az első meleg szuperhős

Vágólapra másolva!
Sorozat készül Perry Moore Hero című regényéből, melynek főszereplője az első meleg szuperhős.
Vágólapra másolva!

Perry Moore könyve tavaly ősszel jelent meg az Egyesült Államokban: a nyíltan meleg író egy homoszexuális tinédzsert állít a középpontba, aki különleges képességeivel szuperhőssé válik - így talán sikerül elfogadtatnia másságát, nemcsak a történeten belül, de az olvasókkal is.

A regény nagy port kavart, és már megjelenésekor bejelentették, hogy mozifilmet csinálnak belőle. Úgy tűnik azonban, hogy a történet nyomán inkább sorozat készül, ami iránt - Moore elmondása szerint - már két csatorna is érdeklődik, a készítők dolga csak annyi, hogy kiválasszák a jobb ajánlatot.

Az író azt is elárulta, hogy a sorozat - szövevényes cselekményével és szerkezetével - leginkább a Lost-hoz fog hasonlítani. Ezenkívül nem győzte hangsúlyozni, hogy nem a meleg büszkeséget akarja hirdetni a szériával: "Egyszerűen úgy alakul, hogy a srác homoszexuális lesz. Ez csak egy a sok dolog közül, melyekkel meg kell birkóznia" - fogalmazott.

A történet filmrevitelében maga Moore is részt vesz: vannak már ilyen irányú tapasztalatai, hisz a Narnia krónikái-nál például produceri szerepet töltött be. A megvalósításban a legendás képregényrajzoló, Stan Lee is segédkezik, akinek olyan figurákat köszönhetünk, mint a Pókember, Hulk vagy a Fantasztikus négyes tagjai.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!