A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Két új, saját gyártású sorozat a TV Paprikán

Vágólapra másolva!
Két sorozat indul a napokban a hazai gasztrotévén: az egyik az elkészítési módokkal foglalkozik, a másik pedig kalauz olyan esetekre, amikor 16 evőeszközt találunk magunk előtt egy igen drága, előkelő étteremben.
Vágólapra másolva!

Az Adjuk meg a módját! július 11-től látható, péntekenként, 21:15-kor kerül adásba. Olyan helyzeteket szimulál, melyekbe az átlagember viszonylag ritkán csöppen, akkor viszont nehezen találja fel magát, kínosan feszeng, vagy épp lopva lesi az asztalnál ülőket, mert nem tudja, miért van három kés, három villa a flancos tányér mellett, mihez és mikor szabad nyúlni az elegáns, drága terítéken. Sokan nem tudják, milyen a konyakos pohár, milyen a whiskys pohár, miből iszunk az etikett szerint vörösbort, miből kortyintunk óvatosan fehéret. Ilyesfajta tudás nélkül persze lehet teljes életet élni - de a sorozat mégis arra készíti fel a nézőket, hogy ha hazatér az amerikai nagybácsi, és az ország legdrágább éttermébe viszi őket, akkor lazán és oldottan viselkedjenek, és ne a halkéssel kavargassák a kávét.

Rengeteg olyan kifejezés van az étlapokon, melyet úgy érezzük, illene tudnunk, de az átlagember mégis elbizonytalanodik, ha az étlapon megpillantja ezeket. Sokan kínosan érzik magukat, ha rá kell kérdezniük a pincérnél, ezért inkább kapásból le is mondanak ezekről a különlegesnek hitt ételekről. Másik új műsor a csatornán az Á la Mode - ez július 19-től, szombatonként 16 órakor látható. Választ kap a néző olyan kérdésekre, hogy miképp készül a kijevi pulykamell, mit jelent a pontyrudacskák Orly módra, a fogas Molnárné módra, milyen a csirke, ha Dubarry módra, vagy a csülök, ha Pékné módra készül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!