Őrülteket díjaztak a tévékritikusok

Vágólapra másolva!
A hétvégén Los Angelesben adták át a tévékritikusok díjait: tarolt a reklámszakma hőskorát bemutató Mad Men.
Vágólapra másolva!

A tévékritikusok díját 1978-ban alapították, minden évben a kétszáznál is több amerikai és kanadai tévés újságírót tömörítő Television Critics Association ítéli oda az arra érdemeseknek.

Idén a Maffiózók egyik író-producerének, Matthew Weinernek új műve, a Mad Men bizonyult a legjobbnak: az év műsora cím mellett elnyerte a legjobb új produkciónak és a legjobb drámai sorozatnak járó díjat is.

A Mad Men azokról az "őrült férfiakról" szól, akik a hatvanas évek New Yorkjában dolgoztak a reklámiparban. Az Egyesült Államok egyik legmenőbb reklámcégénél ekkor még hímsoviniszta hangulat uralkodik, a karrierista nőket simán hazaküldik főzni - a sorozatot így belengi a cigarettafüst és az alkohol gőze, mellette pedig mindig egy kis dzsessz szól.

AMC

Ketten az "őrült férfiak" közül

A vígjátékok közül az Alec Baldwin nevével fémjelzett 30 Rock került ki győztesen, a sorozatot íróként és szereplőként is jegyző Tina Fey pedig a legjobb vígjátéki alakításért részesült az elismerésben.

Különleges, úgynevezett Örökség díjjal jutalmazták a Drót alkotóit - a kitüntetés olyan produkcióknak jár, amelyek hosszabb ideje műsoron vannak, és ezalatt jelentős kulturális vagy társadalmi hatást fejtettek ki. A nyertesek teljes listája itt olvasható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!