A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A botrány után védi producere a Társulatot

Vágólapra másolva!
Botrányba fulladt a Társulat siófoki műsora az MTI vasárnapi híre szerint: a nézőközönség felháborodott, és sokan visszakövetelték a jegyüket, miután a szabadtéri színpadon a várva várt rockopera helyett musical-, és rockdalokat kezdtek el énekelni a Társulat tagjai. Rosta Mária producer reagál a vádakra.
Vágólapra másolva!

Kiss László, a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ igazgatója botrányt és haknit emlegetett, mivel a nézők egy része fütyült és tüntetett a Társulat előadása alatt, ugyanis ők teljes István, a király-t vártak. Hozzátette, egyelőre még fontolgatja a további lépéseket, egyebek közt azt, hogy fellépjen-e kártérítési igénnyel a műsor szervezőivel szemben.

Kiss László elmondása szerint a műsort megelőzően nem járt senki terepszemlén a szervezők közül. A szerződésben az István, a király "keresztmetszet" műsorát, vagyis rövidített változatát ígérte a Társulat producere, fénytechnikával és jelmezzel. A műsor előtt tíz nappal, amikor már minden jegy elkelt, a producer azt jelezte, hogy más musical és rockdalokat is elő kívánnak adni, amibe ő csak azzal a feltétellel ment bele, hogy előtte eléneklik a rockoperát. "A szerződésben foglaltakkal szemben gyenge hangszerelésű haknit láthatott a siófoki közönség olyan jelmezzel, ami alól olykor kilógott a farmer" - mondta az igazgató felháborodottan.

Rosta Mária az [origo]-nak elmondta, hogy úgy látja, nem a stáb, hanem a helyi szervező hibázott, mivel meghirdette a komplett István, a király-t, holott tudta, hogy a teljes produkció nem is fér el a helyszínen. "Kénytelen leszek beperelni az igazgatót rágalmazásért, hitelrontásért. A hibát ő követte el: mi ismerjük a színpadot, a technikusaink pedig voltak ott, tehát Kiss László valótlant állít. Tudtuk, mire szerződtünk. Az igazgató viszont nem tudja, hogy nem létezik rövidített változat a rockoperából. Nincs két István, a király: egy van! Mi egy keresztmetszetre szerződtünk, az le is ment, óriási sikerrel. Nagy ováció fogadta" - magyarázta a producer.

"Az igazgató verte át a nézőket, félrevezette a jegyvásárlókat. Nincs tisztában a színpada méretével, a rockopera fontosságával. Ahol kicsi a színpad, oda a keresztmetszetet visszük, amúgy pedig 65 perc ment a 90-ből, ami Himnusszal és nyitánnyal együtt annyi. 2008-as playback alap ment a műsor alatt, erről a kritikusok is elismerően nyilatkoztak. A hangosítással sem volt probléma, azt pedig nem is értem, miféle hangszerelést emleget az igazgató" - folytatta Rosta Mária. Ő úgy látta, hogy a kétezer nézőből talán elment száz, de a többség maradt: a szerződésben amúgy 1200 jegy eladása szerepelt.

Forrás: [origo]

Július 25-26-án Székesfehérváron, a Sóstói Stadionban a jegyvásárlók a teljes István, a király-t láthatják, ahogy Szegeden vagy Debrecenben is az egész rockopera előadása várható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!