A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNMárton Viviana
21:19TekvondoViviana Marton-Aleksandra Perisic

Legendák nyomába ered a Duna TV

Vágólapra másolva!
Hétfő este látványos ismeretterjesztő sorozat indult a Duna TV-n, melyben több mítoszról, legendáról lehull a lepel.
Vágólapra másolva!

Február 9-től négy hétfőn keresztül láthatják a nézők a Hősök és legendák nyomában című ismeretterjesztő sorozatot, amelynek egyes részeiben az emberiség egy-egy mitikus történetének járnak utána az alkotók, közben pedig a világ néhány különleges táját is bemutatják.

A nyitó epizód az etióp nép ősanyjának, Sába királynőnek a történetét vizsgálja, akit nemcsak a Biblia és a Korán említ, de számos mesében és énekben is szerepel - a kutatók egy része azonban máig kételkedik benne, hogy Sába valóban létezett. A Hősök és legendák nyomában műsorvezetője, Michael Wood megpróbálja elválasztani a tényeket a fikciótól, és kutatómunkája során Etiópiát, Jeruzsálemet és Jement is bejárja.

Wood ugyancsak a helyszínen megy utána vizsgálódása másik két tárgyának, a Szent Grál, illetve az aranygyapjú legendájának, a Himalája hegyei közt pedig megpróbálja felkutatni a "földi paradicsomot", Shangri-Lát, mely James Hilton 1933-as könyve nyomán vált ismertté. (A Lost Horizon című regény magyarul A Kék Hold völgye-ként olvasható, több filmadaptáció is készült belőle.)

A 2005-ös Hősök és legendák nyomában-t február végén a Viasat History is leadja, de Michael Woodtól más, hasonló vállalkozást is láthattuk már a képernyőn. Az amúgy régészként és kultúrtörténészként dolgozó tévés 1998-ban például elkészítette a Nagy Sándor nyomában című sorozatot, öt évvel később pedig a Shakespeare-rel kapcsolatos szóbeszédeket próbálta tisztázni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!