A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Trükkös kirúgások egy tévéshow-ban

Vágólapra másolva!
A gazdasági válságot lovagolja meg egy új reality, ahol az alkalmazottaknak egymást kell kirúgniuk. 
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban a Fox csatornán lesz látható a Big Brother-t is kiötlő Endemol legújabb produkciója, a Someone's Gotta Go, vagyis a Valakinek mennie kell. Egy munkahelyi realityről van szó, melyben a főnök helyett az alkalmazottaknak kell dönteniük arról, hogy ki távozzon közülük a cégtől.

A show-ra már jelentkezett néhány kisebb (15-20 fős) vállalat, ahol a válság miatt legalább egy embert el kell küldeni, és ezt valamiért a képernyőn szeretnék megtenni. Talán a főnök nem akarja vállalni a felelősséget, vagy esetleg arra számít, hogy a tévés szerepléssel megnő az érdeklődés cége iránt - az indok végül is mindegy, a nézőket úgyis az eredmény érdekli.

Az alkalmazottak a vezetőségtől megkapnak minden szükséges információt (fizetési adatokat, a végzett munka értékelését stb.), majd egyetlen személy ellenében egyhangúlag kell határozniuk arról, hogy kit rúgjanak ki - úgy, hogy elvileg a cég érdekeit tartják szem előtt. Persze nem lehet figyelmen kívül hagyni az emberi tényezőt, így valószínűleg ez válik a reality fő mozgatórugójává.

Mert mi van például, ha valaki nagyon jól dolgozik, munkájáért kevés pénzt kap, csak épp csöppet antiszociális? Elvileg hasznára válhat a cégnek, de a többiek, akik csapatban dolgoznak, könnyen ellene fordulhatnak. Ez azonban már nemcsak etikai, hanem jogi kérdéseket is felvet: a Washington Post újságírója fel is tette ezeket a Foxnak, de a csatorna részéről nem kívántak nyilatkozni.

A Fox korábban is adott már rázós realityt, az Egyesült Államokban például ez a csatorna sugározza az itthon Az igazság ára-ként futott The Moment of Truth-t, melynek kolumbiai eredetijét (ahol a játékosok drogfogyasztástól a prostitúcióig mindenben vallottak magukra) például a jogi következményektől tartva vették le a műsorról a készítők.

Szintén a Foxon futott a mostani kezdeményezéshez némiképp hasonló Unan1mous (vagyis Egyöntetű), melyben kilenc idegennek arról kellett döntenie, hogy ki nyerje meg közülük a 1,5 millió dolláros fődíjat. A döntést csakis egyhangúlag hozhatták meg, az össznyeremény pedig az idő haladtával egyre csökkent.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!